DOM. S-toppen er dobbeltmoralske i privatskole-sag, mener flertal af danskerne.
Foto: PETER HOVE OLESEN

DOM. S-toppen er dobbeltmoralske i privatskole-sag, mener flertal af danskerne.

Politik

Danskerne synes Mette Frederiksen er dobbeltmoralsk

Det er hyklerisk, når socialdemokraterne sender deres egne børn på privatskole.

Politik

Et flertal af danskerne synes, at det er dobbeltmoralsk, når socialdemokratiske politikere sender deres egne børn på privatskole, mens de samtidig opfordrer danskerne til ikke at svigte folkeskolen.

Det viser en meningsmåling, som Megafon har lavet for TV2 og Politiken.

Her svarer hele 66 procent af befolkningen, at de opfatter Mette Frederiksens (S) adfærd som dobbeltmoralsk.

LÆS OGSÅ

Hendes socialdemokratiske kolleger slipper lidt billigere afsted med at sende deres børn på privatskole. Men dommen er stadig hård: 52 procent af danskerne mener, at det er dobbeltmoralsk, når partiformand Helle Thorning-Schmidt og politisk ordfører, Henrik Sass Larsen vælger en privatskole til deres egne børn.

Meningsmålingen viser også, at vælgerne mener, der er en klar modsætning mellem socialdemokraternes holdninger og handlinger. Og dermed er der ingen tvivl om, at sagen kan skade Socialdemokratiet, siger Henrik Qvortrup, der er politisk redaktør på TV2.

»At sagen er rigtig skidt for Socialdemokratiet som sådan understreges af, at hele 68 procent siger, at de mener, at der er en klar modsætning mellem, hvad topledelsen i partiet siger, og hvad de gør på dette område«, siger politisk redaktør på TV2, Henrik Qvortrup.

LÆS ARTIKEL

Ser man isoleret på de vælgere, der normalt sætter krydset ved Socialdemokratiet, er de heller ikke glade for partitoppens opførsel. 39 procent af de socialdemokratiske vælgere er helt enige eller overvejende enige i, at Mette Frederiksens valg er hyklerisk.

Procentdelen er lidt højere blandt oppositionens vælgere, hvor 48 procent af SF'erne og 49 procent af de radikale vælgere er enige.

Tallet er meget højere, når man spørger vælgere på højrefløjen. Blandt de konservative dømmer 87 procent den socialdemokratiske socialordfører som dobbeltmoralsk, og hos Venstre er det 84 procent.

Ingen holdninsforskel mellem kønnene

Det er der ikke nogen underligt i, siger Henrik Qvortrup.

»Som det altid er tilfældet i denne type målinger, så er det altid de politiske modstandere, der glædes mest, når den type sager dukker op. Men egne partifæller og øvrige oppositionsvælgere er absolut heller ikke imponerede. Hele vejen rundt i det politiske spektrum bliver der således set skævt til S-spidsernes dispositioner.

Til gengæld er der stort set ingen forskel på holdningerne kønsmæssigt. Blandt kvinderne svarer 64 procent, at Mette Frederiksen er dobbeltmoralsk, men det for mændene kun er fire procent mere, nemlig 68 procent.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce