Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DOM. S-toppen er dobbeltmoralske i privatskole-sag, mener flertal af danskerne.
Foto: PETER HOVE OLESEN

DOM. S-toppen er dobbeltmoralske i privatskole-sag, mener flertal af danskerne.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne synes Mette Frederiksen er dobbeltmoralsk

Det er hyklerisk, når socialdemokraterne sender deres egne børn på privatskole.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et flertal af danskerne synes, at det er dobbeltmoralsk, når socialdemokratiske politikere sender deres egne børn på privatskole, mens de samtidig opfordrer danskerne til ikke at svigte folkeskolen.

Det viser en meningsmåling, som Megafon har lavet for TV2 og Politiken.

Her svarer hele 66 procent af befolkningen, at de opfatter Mette Frederiksens (S) adfærd som dobbeltmoralsk.

LÆS OGSÅ

Hendes socialdemokratiske kolleger slipper lidt billigere afsted med at sende deres børn på privatskole. Men dommen er stadig hård: 52 procent af danskerne mener, at det er dobbeltmoralsk, når partiformand Helle Thorning-Schmidt og politisk ordfører, Henrik Sass Larsen vælger en privatskole til deres egne børn.

Meningsmålingen viser også, at vælgerne mener, der er en klar modsætning mellem socialdemokraternes holdninger og handlinger. Og dermed er der ingen tvivl om, at sagen kan skade Socialdemokratiet, siger Henrik Qvortrup, der er politisk redaktør på TV2.

»At sagen er rigtig skidt for Socialdemokratiet som sådan understreges af, at hele 68 procent siger, at de mener, at der er en klar modsætning mellem, hvad topledelsen i partiet siger, og hvad de gør på dette område«, siger politisk redaktør på TV2, Henrik Qvortrup.

LÆS ARTIKEL

Ser man isoleret på de vælgere, der normalt sætter krydset ved Socialdemokratiet, er de heller ikke glade for partitoppens opførsel. 39 procent af de socialdemokratiske vælgere er helt enige eller overvejende enige i, at Mette Frederiksens valg er hyklerisk.

Procentdelen er lidt højere blandt oppositionens vælgere, hvor 48 procent af SF'erne og 49 procent af de radikale vælgere er enige.

Tallet er meget højere, når man spørger vælgere på højrefløjen. Blandt de konservative dømmer 87 procent den socialdemokratiske socialordfører som dobbeltmoralsk, og hos Venstre er det 84 procent.

Ingen holdninsforskel mellem kønnene

Det er der ikke nogen underligt i, siger Henrik Qvortrup.

»Som det altid er tilfældet i denne type målinger, så er det altid de politiske modstandere, der glædes mest, når den type sager dukker op. Men egne partifæller og øvrige oppositionsvælgere er absolut heller ikke imponerede. Hele vejen rundt i det politiske spektrum bliver der således set skævt til S-spidsernes dispositioner.

Til gengæld er der stort set ingen forskel på holdningerne kønsmæssigt. Blandt kvinderne svarer 64 procent, at Mette Frederiksen er dobbeltmoralsk, men det for mændene kun er fire procent mere, nemlig 68 procent.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden