Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Folketingsmedlemmer vælger private skoler til deres børn

Især S-politikere foretrækker private skoler til deres børn, viser rundspørge.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Folketingsmedlemmerne vælger i højere grad end resten af befolkningen at sætte deres børn i en privatskole eller en friskole, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

Mens godt 14 procent af danske skolebørn samlet set går i frie og private skoler, gælder det for knap 24 procent af folketingsmedlemmernes børn, viser en rundspørge, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget.

De 175 folketingsmedlemmer, som er valgt i Danmark, har i alt 77 børn i skolealderen. Ud af dem går 18 i private og frie skoler.

Fokus på S-toppens børn

Størst andel af børn i private skoler findes blandt Socialdemokratiets folketingsmedlemmer, hvor cirka en tredjedel af børnene går i privatskole, inklusive de indmeldelser, der er blevet bebudet de seneste par dage.

Der er kommet fokus på de socialdemokratiske folketingspolitikeres valg af skole til deres børn, efter at næstformanden i folketingsgruppen, Mette Frederiksen, som tidligere skarpt har kritiseret forældre for at sætte deres børn i privatskole, har bebudet, at hun nu har meldt sig eget barn ind på en privatskole.

LÆS ARTIKEL

Søndag meddelte også partiformand Helle Thorning-Schmidt, at det ene af hendes to børn efter sommerferien skifter fra folkeskole til en privatskole på Østerbro i København. I forvejen har den politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, sat sit barn i privatskole.

LÆS ARTIKEL

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden