Helle Thorning-Schmidt møder pressen ved Socialdemokraternes gruppemøde.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Helle Thorning-Schmidt møder pressen ved Socialdemokraternes gruppemøde.

Politik

Helle T: Stem på os og undgå DF-ministre

Socialdemokraterne frygter, at Lars Løkke vil optage DF i regeringen.

Politik

Hvis man vil undgå DF-ministre i en regering, skal man stemme socialdemokratisk.

Sådan lyder det fra Helle Thorning-Schmidt på dagens pressemøde i forbindelse med Socialdemokraternes sommergruppemøde, der afvikles på yderste kant af Vestsjælland, sommerhusbyen Rørvig.

»Det er på tide, at regeringen svarer på, om DF skal deltage i en regering efter næste valg. Den bedste garanti for, at DF ikke kommer i regering er en stemme på Socialdemokraterne«, siger hun på pressemødet.

Vil udfordre Pia Kjærsgaard Helle Thorning-Schmidt brugte dagens pressemøde til at udfordre DF's formand, Pia Kjærsgaard, til duel:

»Dansk Folkeparti er blevet så glade for at være regeringsduelige, men det er på tide, at vi tager en diskussion«, siger hun og nævner specifikt integrationsudfordringerne, Udkantsdanmark, VKO's skattelettelser og krigen i Afghanistan.

LÆS KRONIK

Helle Thorning-Schmidt kommenterer også Pia Kjærsgaards angreb på hende i forbindelse med skattesagen.

»Jeg har noteret mig Pia Kjærsgaards udtalelser, og det var lige før hun kaldte mig 'ikke-stueren'«, siger formanden med henvisning til de siden så udskældte udtalelser fra tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen(S), der netop sagde, at DF aldrig ville blive stuerene.

LÆS ARTIKEL

Kalder LA for Saxo Bank-partiet

Helle Thorning-Schmidt retter også kritik af det andet støtteparti til VK-regeringen, Liberal Alliance(LA).

»Det vil blive den mest borgerlige regering i mands minde«, siger hun og omtalte konsekvent Liberal Alliance som »Saxo Bank-partiet«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden