Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
TOBIAS SELNÆS MARKUSSEN
Foto: TOBIAS SELNÆS MARKUSSEN

Kovending. Først ville de, og nu vil de ikke alligevel. Regeringen har droppet de bebudede konsekvenser for diskoteker, der diskriminerer. SF kræver en forklaring.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SF kræver forklaring på droppede stramninger

Retsordfører for SF, Karina Lorentzen, vil have justitsministeren i samråd efter kovending i spørgsmålet om straffe af diskoteker.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen har droppet yderligere straffe til diskoteker, der diskriminerer.

SF's retsordfører, Karina Lorentzen, vil have justitsministeren til at forklare hvorfor.

Diskrimination i nattelivet har været flittigt debatteret, siden Politiken tog i byen med tre nydanskere, der blev afvist på fem ud af seks diskoteker - blandt andet med henvisning til, at de »lignede nogle rødder«.

LÆS OGSÅ

Stramning af loven er droppet
Regeringen har længe talt for hårdere straffe mod diskoteker, der afviser folk på baggrund af deres hudfarve.

Sidste år skrev regeringen for eksempel i sin handlingsplan mod radikalisering af unge, at »det skal have konsekvenser for bevillingen hos diskoteker og lignende, hvis de diskriminerer i nattelivet«.

Men nu har regeringen imidlertid droppet planerne.

LÆS ARTIKEL

Regeringen sender et mærkeligt signal
Det er retsordfører for SF, Karina Lorentzen, ikke tilfreds med.

»Jeg ønsker at få redegjort for baggrunden for, at man dropper sit eget forslag. Det er et meget mærkeligt signal at sende«, siger hun.

Hun kalder 'gå i byen-kulturen' for et »helt centralt ungdomsfællesskab i Danmark«, og mener derfor, det kræver handling, når nogle unge udelukkes fra at deltage.

Derfor har hun kaldt justitsministeren i samråd for at få en forklaring.

»Diskrimination i nattelivet er et veldokumenteret problem, som regeringen selv har identificeret som indsatsområde. Jeg savner en god forklaring på, hvorfor de løber fra planerne. Men jeg synes også, at der er behov for, at vi har en konsekvent opfølgning på loven. Det er ikke fair at udelukke en del af befolkningen, det skal vi gøre noget for at stoppe«.

Diskotekerne skal rammes på levebrødet

Regeringen har selv overvejet at straffe de diskoteker, der afviser festlystne på baggrund af farven på deres hud med fratagning af alkoholbevilling.

Og det var ellers en udmærket ide, synes Karina Lorentzen (SF).

»Der skal kraftige midler til at få diskotekerne til at forstå, at det ikke er i orden. Jeg troede, at regeringen havde et bud på, hvordan loven kan indrettes«, siger retsordføreren, der erklærer sig enig i, at diskotekerne skal rammes på deres levebrød.

Men helt konkrete forslag til konsekvenser for diskriminerende diskoteker har retsordføreren ikke.

»Hvordan vi bedst får det skruet sammen, det har jeg ikke et bud på nu. Det må jeg diskutere med justitsministeren i det kommende samråd«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden