Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Politiker anmelder diskoteker for diskrimination

SF-folketingskandidat anmelder diskoteker for at afvise unge på grund af etnicitet.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis folk ikke respekterer andre mennesker, skal de straffes.

Sådan forklarer SF-folketingskandidaten Charlie Stjerneklar fem anmeldelser om diskrimination, som han netop har indgivet til Københavns Politi.

Politianmeldelser sker på baggrund af en række artikler i Politiken, som beskriver, hvordan flere københavnske diskoteker afviser nydanskere i døren.

LÆS ARTIKEL

»Jeg synes, det er utroligt, at diskotekerne ikke har lært det her endnu. Det kan selvfølgelig virke voldsomt at politianmelde dem. Men jeg synes, det er min pligt som borger, når dokumentationen er så tydelig, som den er her. Der er tydeligvis mange lukkede fester i København«, siger Charlie Stjerneklar, folketingskandidat for SF.

LÆS MERE

På mange københavnske diskoteker skal man jo have skjorte og fine kjoler på for at komme ind. Hvordan kan du være sikker på, at de unge bliver afvist på grund af etnicitet?

»Hvis dress coden hedder Hugo Boss sko, så er det selvfølgelig klart, at man ikke kan komme i gummisko. Men dørmændene her henviser jo ikke direkte til tøjet. Dørmændene kigger dem i øjnene og ser, de er brune - og så får de ikke lov til at gå ind. Det her handler ikke om tøj«.

»Dørmænd skal tænke sig om«
For at komme diskrimination i nattelivet til livs har Integrationsministeriet de seneste år haft en pulje på to millioner kroner, hvor folk kan søge om penge til at lave oplysningkampagner, der netop forhindrer, at unge med anden etnisk baggrund får et nej i diskoteksdøren.

Men oplysninger er ikke nok, mener Charlie Stjerneklar.

»Det er en generel holdingsændring, der skal til. Her er fire unge studerende, som skal være med til at bygge vores samfund. De skal også føle sig velkomne, uanset om de hedder Ole eller Muhammed. Det handler om generel respekt for det enkelte individ. Vi skal have de her dørmænd og diskoteksejere til at tænke sig om«.

Hvordan skal politikerne få en dørmand til at tænke sig om?

»Jeg tror, det handler om hele måden, vi omtaler ikkeetniske danskere på. De bliver ikke omtalt som en vigtig del af samfundet. Der skal selvfølgelig være rum for en enkelt fejltagelse. Men jeg mener godt, vi kan ty til lukninger, hvis de ansatte på et diskotek ikke kan finde ud af at behandle deres medmennesker ordenligt«, siger Charlie Stjerneklar.

Flertal for ny integrationspolitik

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation er parat til skride hårdt ind over for diskoteker og værtshuse, der afviser gæster på grund af deres etniske baggrund.

I et forslag, der kommer i forlængelse af en nyligt fremlagt integrationspolitik, som hedder Bland dig i byen, foreslår kommunens kultur- og fritidsudvalg, at man skal kunne lukke diskoteker og værtshuse, der diskriminerer borgerne.

Der er flertal for forslaget i Københavns Borgerrepræsentation.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden