Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
PETER HOVE OLESEN (arkiv)
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)

skolestrid. Tina Nedergaard røg i totterne på lærernes formand i aftes, og dermed udsatte hun et af statsministerens prestigeprojekter for fare.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kommentator: Løkke banker undervisningsministeren på plads

Statsministeren overtager forhandlingerne om folkeskolens fremtid.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har formentlig talt med store bogstaver, da han til formiddag mødtes med sin undervisningsminister.

Tina Nedergaard (V) satte en kæp i hjulet for et af statsministerens helt store prestigeprojekter, da hun i går afbrød forhandlingerne med Danmarks Lærerforening om et nationalt partnerskab om folkeskolen og for åben skærm nærmest røg i skænderi med lærerforeningens formand, Anders Bondo Christensen.

LÆS ARTIKEL

Nu har Lars Løkke Rasmussen (V) indkaldt parterne til et møde på Marienborg i morgen. Her skal forhandlingerne om folkeskolens fremtid fortsætte, nu med statsministeren selv for bordenden.

Løkke rydder op
»Der er ingen tvivl om, at Lars Løkke har banket undervisningsministeren på plads. Tina Nedergaard var i går ved at tabe hele Lars Løkkes prestigeprojekt på gulvet«, siger den politiske kommentator Hans Engell.

LÆS ARTIKEL

I løbet af det seneste år har reformer af folkeskolen været et af statsministerens helt store prestigeprojekter, og han er ikke indstillet på at lade forhandlingerne med folkeskolens parter køre helt af sporet.

På mødet i morgen vil Løkke forsøge at genoptage dialogen med lærerforeningen, selv om regeringen og lærerorganisationen ikke kan blive enige om det nationale partnerskab.

»Det er dybt pinligt, at ministeren den ene dag sidder for åben skærm og afbryder samarbejdet, og næste dag indkalder statsministeren til møde«, siger Hans Engell.

Regeringen er afhængig af lærerne
Det er vigtigt for Lars Løkke Rasmussens egen mulighed for at lykkes at have et nogenlunde godt forhold til lærerne, vurderer Hans Engell.

»Hvis de ikke fik samlet trådene op, ville det være et totalt kollaps for Løkke. Det er en forudsætning for at kunne lave noget om på folkeskolen, at man har lærerne og kommunerne med. Tina Nedergaard kan lave aftaler med eleverne og med forældrene - men de er en flygtig størrelse«, siger kommentatoren.

LÆS ARTIKEL

Efter Tina Nedergaards hårde udmeldinger i går, rækker hun i dag også hånden frem mod lærerne:

»Formand Anders Bondo og jeg har haft en lille armvridning, men vi er fortsat på bølgelængde på en lang række områder, og det hele er ikke tabt på gulvet, siger undervisningsministeren til Ritzau.

Nedergaard har kørt sig selv af sporet

Men reelt set kan lærerforeningen ikke bruge Tina Nedergaard til særlig meget efter det dramatiske forhandlingsforløb, mener Hans Engell.

LÆS ARTIKEL

»Hun har lidt et massivt prestigetab. Hun har ikke styret sagen for Løkke. Hun har over- og fejlreageret, og det er dét, de nu forsøger at samle op på.«, siger kommentatoren.

»Alle, der er involveret i folkeskolen, har nu set, at de ikke kan regne med, at det er hende, der er den drivende kraft i regeringen. Bolden ligger definitivt hos Løkke nu. Hvis man vil have nogen aftaler på folkeskoleområdet, skal man lave dem med ham.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden