Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Minister vil give Skat større kontrol med virksomheder

Dansk Industri synes, skatteministeren går alt for langt.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et kontroversielt lovforslag fra skatteminister Troels Lund Poulsen (V) giver skattemyndighederne mulighed for uden retskendelse og uden konkret mistanke om ulovligheder at indhente samtlige oplysninger på danske virksomheders computere. Det skriver Berlingske Tidende.

Forslaget skal sikre en mere tidssvarende og effektiv skattekontrol, men ifølge kritikere risikerer det at undergrave retssikkerheden. Derfor bliver det mødt med voldsom kritik fra erhvervslivet og Datatilsynet.

Adgang til forretningshemmeligheder De øgede beføjelser vil give Skat adgang til oplysninger, der ikke har noget med skattebetalingen at gøre. Det gælder blandt andet forretningshemmeligheder og personlige oplysninger om medarbejderne.

»Vi kan konstatere, at der stadig er virksomheder, der spekulerer i, hvordan de kan undgå at betale skat, og det er vores opgave som politikere at give Skat nogle redskaber til at inddrive den skat. Det har vi et ansvar for«, siger Venstres skatteordfører, Mads Rørvig.

DI: Det er at gå for langt

Men en ret til at lave fuldstændige kopier, såkaldte spejlinger, af harddiske og servere, er at gå alt for langt, advarer Dansk Industri (DI).

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden