Minister vil give Skat større kontrol med virksomheder

Dansk Industri synes, skatteministeren går alt for langt.

Politik

Et kontroversielt lovforslag fra skatteminister Troels Lund Poulsen (V) giver skattemyndighederne mulighed for uden retskendelse og uden konkret mistanke om ulovligheder at indhente samtlige oplysninger på danske virksomheders computere. Det skriver Berlingske Tidende.

Forslaget skal sikre en mere tidssvarende og effektiv skattekontrol, men ifølge kritikere risikerer det at undergrave retssikkerheden. Derfor bliver det mødt med voldsom kritik fra erhvervslivet og Datatilsynet.

Adgang til forretningshemmeligheder De øgede beføjelser vil give Skat adgang til oplysninger, der ikke har noget med skattebetalingen at gøre. Det gælder blandt andet forretningshemmeligheder og personlige oplysninger om medarbejderne.

»Vi kan konstatere, at der stadig er virksomheder, der spekulerer i, hvordan de kan undgå at betale skat, og det er vores opgave som politikere at give Skat nogle redskaber til at inddrive den skat. Det har vi et ansvar for«, siger Venstres skatteordfører, Mads Rørvig.

DI: Det er at gå for langt

Men en ret til at lave fuldstændige kopier, såkaldte spejlinger, af harddiske og servere, er at gå alt for langt, advarer Dansk Industri (DI).

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce