føring. 48 procent af danskerne siger i en ny måling, at de foretrækker Helle Thorning-Schmidt som statsminister. Løkke foretrækkes af 37 procent.
Foto: PER FOLKVER (arkiv)

føring. 48 procent af danskerne siger i en ny måling, at de foretrækker Helle Thorning-Schmidt som statsminister. Løkke foretrækkes af 37 procent.

Politik

Nu foretrækker danskerne Thorning som statsminister

Op til tv-duel siger et flertal, at de foretrækker Thorning som statsminister.

Politik

Et markant flertal af de danske vælgere foretrækker Helle Thorning-Schmidt (S) som statsminister i stedet for den nuværende Lars Løkke Rasmussen (V).

En meningsmåling, som MEGAFON har lavet for TV2, viser således, at 48 procent foretrækker det socialdemokratiske alternativ, mens 37 procent vil foretrække Lars Løkke Rasmussen, hvis der var valg nu.

De to statsministerkandidater mødes i aften klokken 20 i en debat på TV 2.

LÆS ARTIKEL

Da Helle Thorning-Schmidts skattesag stod på sit højeste i sommer, lå de to kandidater side om side, men nu er styrkeforholdet tilbage, hvor det var, da statsministeren præsenterede den økonomiske genopretningsplan i foråret.

Målingen beder også de adspurgte forholde sig til, hvem af de to politiske frontfigurer, de mener, der vil være bedst egnede til at løse en række aktuelle politiske udfordringer.

MENINGSMÅLERENSe de seneste meningsmålinger her

Det drejer sig om den økonomiske krise, arbejdsløsheden, udlændingepolitikken, skattepolitikken og folkeskolen.

Når det kommer til at håndtere den økonomiske krise står den uafgjort. Her peger 39 procent på enten Løkke eller Thorning, mens 20 procent mener, de vil være lige gode.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce