Trio. Tre af ministrene ved fremlæggelsen af regeringens ghettoplan: Socialminister Bendikte Kiær (K), beskæftigelses Inger Støjberg (V) og undervisningsminister Tina Nedergaard (V).
Foto: Jens Dresling

Trio. Tre af ministrene ved fremlæggelsen af regeringens ghettoplan: Socialminister Bendikte Kiær (K), beskæftigelses Inger Støjberg (V) og undervisningsminister Tina Nedergaard (V).

Politik

Regeringen indfører syvdages-regel i sin ghettoplan

Stribe af ministre præsenterer den nye plan for ghetto-områderne.

Politik

Den gode vilje er ikke nok til at løse problemerne i ghetto-områderne. Derfor sætter regeringen nu mere massivt ind, end de nogensinde har gjort.

Sådan lød det fra socialminister Benedikte Kiær (K), da hun præsenterede regeringens samlede ghetto-udspil, hvor Venstre og de konservative især retter fokus mod ghetto-områdernes unge kriminelle.

Læs hele regeringens udspilGhettoen tilbage til samfundet (eksternt link)

Hurtig konsekvens af kriminalitet I regeringens ghetto-plan er et af tiltagene, at der fremover skal være hurtigere behandling af sager, hvor unge begår kriminalitet. Det fortalte justitsminister Lars Barfod (K), der var blandt de i alt fem minister, som sad med ved pressemødet i Socialministeriet ved Holmens Kanal i København.

»Når man pågriber unge, der begår alvorlig kriminalitet, skal sagen være færdiggjort inden syv dage. De unge skal mærke, at der er konsekvens og en hurtig ingriben«, sagde justitsminister Lars Barfod (K) på pressemødet.

LÆS MERE

I ghetto-udspillet giver regeringen også en ekstra chance til unge, der har begået kriminalitet. Dette skal gøres ved at indføre regler om, at unge under 18 år kan få en såkaldt betinget notering på straffeattesten. Hvis en ung knægt eksempelvis bliver taget i at stjæle, bliver det først en plet på straffeattesten, hvis kriminaliteten bliver gentaget, inden der er gået tre år.

Regeringen vil også styrke udslusningen fra fængslerne, så tilflyttere til ghetto-områderne fremover ikke netop har afsonet en fængselsdom. Herudover vil regeringen inden 1.januar være klar med en ny national plan for politiindsatsen i ghetto-områder.

250 timers arbejde
På beskæftigelsesområdet er et af regeringens ghetto-tiltag, at den nuværende 450-timers regel bliver ændret. Reglen betyder lige nu, at et ægtepar hver især skal have arbejdet 450 timer i en periode over to år for at modtage kontanthjælp.

Men det betyder ifølge beskæftigelsesministeren, at kontanthjælpsmodtagerne skyder deres arbejdsengagement til den allersidste del af perioden. Derfor bliver 450-timers reglen nu ændret, så et ægtepar fremover skal arbejde 250 timer årligt.

»Det er fuldstændig uacceptabelt, når ghetto-beboernes eneste kontakt til det danske samfund er, når den månedlige check kommer ind af døren«, sagde Inger Støjberg (V).

Et andet tiltag på beskæftigelsesområdet er regeringens ønske om, at flere jobcentre bliver placeret i ghetto-områderne.

Danskkundskaber skal styrkes

Som socialminister Benedikte Kiær indledte med at sige, skal en del af kampen mod ghettoerne også kæmpes i de danske folkeskoler.

Regeringen har tidligere på efteråret annonceret, at de ønsker en længere skoledag for de yngste elever i skolen. Og dette forslag var med på pressemødet, hvor undervisningsminister Tina Nedergaard (V) også kunne fortælle om regeringens målsætning om, at alle børn skal kunne læse ordentlig dansk, når de går ud af 2.klasse.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce