Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Danskerne støtter verdens højeste skattetryk

Syv ud af ti danskere betaler deres skat med glæde, viser ny måling.

Politik

Danskerne betaler med glæde verdens højeste skatter.

Det viser en ny måling fra Greens Analyseinstitut foretaget for dagbladet Børsen.

Næsten 7 ud af 10 vælgere mener, at den skat, de selv betaler, er ganske passende.

SKRIV

Også mange borgerlige vælgere er glade for at spytte i statskassen. 37 procent af de konservatives og 44 procent af Venstres vælgere svarer »nej« til, at politikerne skal sænke det samlede skattetryk.

»Da VK-regeringen kom til i 2001, indførte de skattestoppet og bestemte sig for at omklamre den offentlige sektor. Fra det øjeblik rykkede den politiske økonomiske debat mod venstre«, siger Peter Kurrild-Klitgaard, professor i Statskundskab ved Københavns Universitetet, til Børsen.

Han mener, at vælgerne godt ved, at VK-regeringen har indført lettelser i indkomstskatten, men at Venstre, og især de konservative, har »været villige til at gemme synspunkterne om lav skat for at blive siddende i regering«.

Det smitter af på danskernes generelle holdning til skattetrykket, mener han.

Fraværende på dagsordenen

Politisk ordfører for De Konservative, Henriette Kjær, anerkender, at de borgerlige partier simpelthen ikke har været gode nok til at tale om skat.

»Skat er et vigtigt tema, som ikke handler om, at de rige skal have mere i lommerne, men at lavere skat styrker konkurrenceevnen. Jeg indrømmer, at det har været fraværende på dagsordenen«, siger hun til Børsen.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce