Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyudnævnt. Anna Mee Allerselv er ny radikal borgmester i København.
Foto: Det Radikal Venstre

Nyudnævnt. Anna Mee Allerselv er ny radikal borgmester i København.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny borgmester: DJØF-boss med hang til strip og Facebook

Københavns nye radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester lavede opsigtsvækkende strip-film under sidste valgkamp.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er vist, hvad man kalder en lynkarriere.

Anna Mee Allerslev er 26 år, har kun siddet i Københavns Borgerrepræsentation i et enkelt år og fra 1. januar er hun borgmester for beskæftigelses- og integrationsområdet, efter Klaus Bondam (R) meddelte sin afsked med politik i fredags.

LÆS OGSÅ

»Jeg skal tage en seriøs snak med Klaus Bondam, min gruppe og de dygtige medarbejdere i forvaltningen om området. Et af mine hjertebørn er, at mangfoldighed er en styrke og ikke en svaghed. Det skal gennemsyre vores politik«, siger hun til politiken.dk

Anna Mee Allerslev nævner også arbejdsløsheden blandt nyuddannede som en vigtig udfordring i sit nye job.

Hun blev valgt ind i borgerrepræsentation i november 2009 med 837 stemmer og har siddet i teknik- og miljøudvalget.

Flere af hende politikerkollegaer spærrede øjnene på, da hun foreslog, at Københavns Kommune officielt skulle komme på Facebook og andre sociale medier.

»En af mine mærkesager er at kommunikere politik på en måde, så borgerne vil høre på det«, forklarer hun til politiken.dk.

Ditte smider tøjet...

Jeg skal tage en seriøs snak med Klaus Bondam


I sidste valgkamp fik hun også en del opmærksomhed, da hun i sin kampagnevideo med overskriften "Ditte smider tøjet for Anna Mee Allerslev" lod en veninde smide det meste af tøjet

SEVIDEOEN HER ( eksternt link)

Udover sin Facebook-politik fremhæver hun selv sit arbejde for at gøre det nemmere at være cyklist i København og få flere ungdomsboliger.

Fagforeningsboss og ungdomspolitiker

Anna Mee Allerslev har en bachelor i både jura og statskundskab og har i de sidste par år været formand for fagforeningen DJØF's studenterorganisation. En post hun må tage afsked med de nye borgmesterplaner.

Hun har tidligere været næstformand i Radikal Ungdom, siddet i Det Radikale Venstres hovedbestyrelse og forretningsudvalg og var kandidat ved Europaparlamentsvalget i juni 2009.

Anna Mee er født i Korea i en lille by uden for Koreas hovedstad Seoul. Hun blev adopteret af sine danske forældre, da hun var tre måneder.

LÆS OGSÅ

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden