Stop. Stramningerne i udlændingeloven har fået en ende, hvis det står til denne kvinde.
Foto: POSSELT LÆRKE (arkiv)

Stop. Stramningerne i udlændingeloven har fået en ende, hvis det står til denne kvinde.

Politik

Thorning: Slut med udlændingestramninger

Der skal ikke strammes mere på reglerne for indvandring, mener S-formanden.

Politik

Nu er det nok.

Socialdemokraterne vil ikke være med til flere stramninger på udlændingeområdet, fastslår partiets formand, Helle Thorning-Schmidt.

»Vi har en tilstrækkeligt stram udlændingelovgivning nu, og vi behøver ikke gøre mere på det område. Der skal være ro om de regler fra nu af«, siger Helle Thorning til Berlingske Tidende.

Socialdemokraternes sidste ja til en stramning af udlændingereglerne var det pointsystem, som S og SF præsenterede i denne uge.

LÆS OGSÅ

Med meldingen fra Thorning-Schmidt åbner hun ifølge Berlingske for, at udlændingepolitikken igen kommer til at spille en afgørende rolle ved næste folketingsvalg.

Thorning under pres

S-partilederen har den seneste uge været under pres fra tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og de røde vælgere, hvoraf kun 24 procent støtter et pointsystem, mens 58 procent er imod, hvis man skal tro en Rambøll-måling i Jyllands-Posten i fredags.

LÆS OGSÅ

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) beskylder Socialdemokraternes formand for at give efter for presset.

»Helle Thorning-Schmidt prøver at tilfredsstille Nyrup og især SF's bagland. Det er en tilbagevenden til en rød zigzag-politik på udlændingeområdet«, siger Støjberg til avisen.

De radikale sat uden for
Helle Thorning afviser kritikken med et løfte om, at hun »ikke kunne drømme om at gå over mod en lempeligere udlændingepolitik«.

Udlændingepolitikken har alt for længe været drevet frem af Dansk Folkeparti, mener hun. Og hverken Enhedslisten eller de radikale vil få samme afgørende indflydelse på udlændingepolitikken, hvis S-formanden bliver statsminister, fastslår hun.

»Det bliver ikke de radikale, som skal bestemme vores udlændingepolitik. Det er de brede vælgergrupper ikke interesserede i, og jeg er slet, slet ikke interesseret i det«, siger Helle Thorning-Schmidt.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce