Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING (arkiv)
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

LÆSNING. SF vil bruge flere penge på folkeskolen, så elevernes resultater i læsetests forbedres.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Søvndal: Regeringen er dumpet i folkeskolen

SF skoser regeringen efter Pisa-resultater. Nyt udspil fra S-SF om folkeskolen er på vej.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lektiecafeer, færre elever i klasserne og flere penge til folkeskolen.

Sådan lyder SF's opskrift til at vende udviklingen, efter at nye Pisa-resultater giver danske skoleelever bundplacering i læsning.

»Regeringen er dumpet. De har haft ni år, som næsten svarer til et helt skoleforløb, hvor det er gået baglæns med læsefærdighederne«, siger formand Villy Søvndal (SF).

Børn, der har svært ved at læse, skrive og regne skal have hjælp

»Når man laver en politik, hvor man får næsten alle kommuner til at skære i timetallet og lærernes videreuddannelse, har det en virkning«.

»Der er to veje: Regeringens med nedskæringer og afskaffelse af loftet for klassestørrelser. Og så er der vores, hvor vi i 'Fair Løsning' giver to milliarder kroner til folkeskolen. De skal bruges til at have maximalt 24 elever i klasserne, to lærere i de små klasser i dansk og matematik og nye undervisningsmaterialer«, siger han.

I morgen fremlægger regeringen sit nye folkeskoleudspil, og det er allerede kommet frem, at man vil fjerne loftet for klassestørrelserne, som i dag er på 28 elever.

DF har i en årrække kørt med klatten, og dermed er Pisa-resultaterne også en test af dem

Villy Søvndal mener, at regeringens politik med elevplaner og nationale tests har slået fejl.

»Det kan være udmærket at teste, men det er bare ikke nok. Børn, der har svært ved at læse, skrive og regne skal have hjælp. Det er derfor, vi vil indføre lektiecafeer«, siger SF-formanden.

I denne uge forventes Socialdemokraterne og SF at fremlægge et fælles skoleudspil, hvor der afsættes 70 millioner kroner til blandt andet flere lektiecafeer.

SKRIV

DF mener, at Socialdemokraterne blokerer for nye tiltag i folkeskoleforligskredsen. Handler problemerne ikke om, at I i oppositionen ikke er konstruktive nok i forhandlingerne?

»Det kommer fra et parti, som konsekvent har holdt andre partier ude af forhandlinger. DF har i en årrække kørt med klatten, og dermed er Pisa-resultaterne også en test af dem«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden