kritik. »I forhold til denne her sag har ordvalget og timingen ikke været det allerbedste fra Jesper Langballes side«, siger Pia Kjærsgaard. (Arkivfoto)
Foto: Finn Frandsen

kritik. »I forhold til denne her sag har ordvalget og timingen ikke været det allerbedste fra Jesper Langballes side«, siger Pia Kjærsgaard. (Arkivfoto)

Politik

Pia Kjærsgaard: Langballe skader Dansk Folkeparti

Det er dumt, at Jesper Langballe forsvarer Trykkefrihedsselskabets formand.

Politik

Det er dumt og skadeligt for Dansk Folkeparti, når Jesper Langballe beskylder muslimske fædre for at slå deres døtre ihjel.

Men det kommer ikke til at ske igen. Sådan lyder det nu fra Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard, der dermed sætter partifællen på plads.

Hun er vred over, at Langballe forsvarer formanden for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard i et debatindlæg i Berlingske Tidende.

LÆS ARTIKLEN

»Det er dumt af Jesper Langballe. Jeg synes, at han skulle have ladet være med at piske op i denne debat til fordel for Lars Hedegaard og til skade for Dansk Folkeparti«, siger Pia Kjærsgaard.

Samtale med Langballe Derfor har hun også allerede taget en samtale med Langballe, der i debatindlægget hævder, at muslimske fædre slår deres døtre ihjel i såkaldte æresdrab og derudover ser gennem fingre med onklers voldtægt.

Indlægget er et forsvar for Lars Hedegaard, der i december kom i massivt mediestormvejr for lignende udtalelser.

Dengang gik Langballes fætter og også folketingsmedlem for DF, Søren Krarup, ud og forsvarede Lars Hedegaard.

Men nu er det nok, lyder det fra partilederen.

»Jeg synes, at både Jesper Langballe og Søren Krarup skal lade Lars Hedegaard klare ærterne selv i forhold til de meget grove og generaliserende udtalelser om muslimer«.

»I forhold til denne her sag har ordvalget og timingen ikke været det allerbedste fra Jesper Langballes side«, siger Pia Kjærsgaard.

Omfanget af æresdrab er ikke kendt

Hun tilføjer, at der er et problem med æresdrab og voldtægter, men at omfanget ikke er kendt.

»Der er et reelt problem, men det kommer det desværre ikke til at handle om. Lars Hedegaard er ikke Dansk Folkeparti, og han skal selv rode sig ud af den debat, som han har været med til at sætte i gang«, siger Pia Kjærsgaard.

Hun tilføjer, at der nu ikke bør komme flere indlæg til forsvar for Lars Hedegaard fra medlemmer af Dansk Folkepartis folketingsgruppe.

»Jeg regner med, at denne sag er slut nu«, lyder det.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce