Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETER HOVE OLESEN (arkiv)
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)

POLITIKERSTRID. Venstres finansordfører Jacob Jensen må forsvare sig i folketingssalen. Han mener, at regeringen har holdt fornuftigt styr på økonomien.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

S: Eleverne døjer med hørm og hede - nu skal flere ind at svede

Netop nu strides regeringen og oppositionen om næste års finanslov i folketingssalen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I er økonomisk uansvarlige. I skærer ned. I kan ikke holde de offentlige udgifter i ro. Og I har ikke gennemført økonomiske reformer.

Sådan lyder kritikken fra både oppositionspartierne og Liberal Alliance i debat i Folketingssalen, hvor finansloven netop nu behandles.

Vi har holdt styr på økonomien og betalt gælden af

»Der er rekordstigning i antallet af skoler, hvor der afholdes for få timer. Der fyres lærere, og flere elever sidder i klasserne«, siger Rasmus Prehn (S) og henviser til de nye skuffende resultater i Pisa-undersøgelserne.

LÆS OGSÅ

Han mener, at regeringens planer om at lade størrelsen på folkeskoleklasserne vokse vil forringe det i forvejen dårlige indeklima.

»Eleverne døjer med hørm og hede - nu skal flere ind at svede«.

SF giver regeringen ansvaret for fyringer på sygehusene.

»Regeringen vil indføre brugerbetaling på behandlinger på de offentlige sygehuse, og i dag er der afskediget 90 ansatte på Aalborg Sygehus. Mener regeringen virkelig ikke, at I har et ansvar?«, siger SF's sundhedsordfører, Jonas Dahl.

Han mener, at de nye ansættelser i sundhedssektoren, regeringen normalt henviser til, primært er DJØF'ere frem for sundhedspersonale.

Eleverne døjer med hørm og hede - nu skal flere ind og svede

V: Vi styrer økonomien sikkert
Til at forsvare regeringen står Venstres finansordfører, Jacob Jensen.

»Vi har holdt styr på økonomien og betalt gælden af. Vi havde styr på økonomien og lagde penge til side til de sværere tider«, siger han.

»Vi er ikke en nedskæringsregering, når vi er lige præcis er det modsatte«, siger Jacob Jensen og uddyber, at der aldrig er brugt så mange penge på den offentlige sektor som i dag.

Borgerlig eller socialdemokrat?

Det får Liberal Alliances Anders Samuelsen op af stolen.

»Er det en borgerlig-liberal ordfører eller en socialdemokratisk, vi lytter til?«, spørger han.

»Vi har et underskud på 80 milliarder kroner, og så har vi en ordfører, der siger, at vi aldrig har brugt så mange penge. Hvis bare regeringen havde holdt udgifterne i ro, ville vi ikke have haft det store underskud«.

Jacob Jensen forsvarer sig med, at regeringen har holdt tilbage, når venstrefløjen har krævet flere penge til velfærd gennem årene.

LÆS OGSÅ

Regeringen økonomiske redegørelse har netop vist, at det offentlige forbrug er steget mere end forventet, og derfor bebuder regeringen minusvækst i den offentlige sektor frem nulvækst, som man tidligere har planlagt.

Radikale Venstre mener, at regeringens økonomiske politik er dumpet.

»Venstre magter ikke at føre en økonomisk ansvarlig politik. Nu er det bare op til kommunerne«, siger politisk leder Margrethe Vestager

»Jeg skal da ikke tage ansvar for, at kommunerne overskrider deres budgetter. Det skal de selv, og det gør de også«, svarer Venstres Jacob Jensen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden