Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Enighed. Efter Brian Mikkelsen i nat besluttede at pege på Lars Barford som ny leder af de konservative, er magtkampen i partiet aflyst.
Foto: Per Folkver

Enighed. Efter Brian Mikkelsen i nat besluttede at pege på Lars Barford som ny leder af de konservative, er magtkampen i partiet aflyst.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Barfoed før afgørende møde: »Nu skal vi have fremgang«

Folketingsgruppen har indledt møde, der vil overdrage magten fra Espersen til Barfoed.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den konservative folketingsgruppe er netop gået til et ekstraordinært gruppemøde, hvor de skal vælge en ny leder af partiet.

Og det skete gennem et så massivt opbud af pressefolk, der stod tæt foran partiets gruppeværelse, at partiets afgående leder Lene Espersen dårligt kunne kæmpe sig igennem.

»Pas på, I ikke vælter hinanden«, sagde hun på vej forbi mængden af kameraer.

Brian M. gør plads for Barfoed På forhånd synes det sikkert, at justitsminister Lars Barfoed vil blive kåret som ny leder, da den anden potentielle kandidat, økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, har trukket sig for i stedet at anbefale netop Barfoed, der nyder bred opbakning i gruppen og i baglandet.

Barfoed selv var fåmælt inden mødet, men han håber, at han som ny partileder vil kunne få de konservative tilbage på sporet.

»Mit succeskriterium er, at vi skal have fremgang. Men jeg vil ikke lægge mig fast på et bestemt tal, så kommer i bare og river det i ørerne på mig senere«, siger han.

I den seneste meningsmpling fra Megafon lavet for Politiken og TV 2 får de konservative blot 5 procent af stemmer. Det er mindre end halvdelen ved valget i 2007 og et historisk lavpunkt.

Lene mister alle poster

På forhånd har politisk ordfører Henriette Kjær meldt ud, at det kun er posten som politisk leder, der bliver sat nyt ansigt på i dag.

Samtidig står det klart, at Lene Espersen mister alle sine tunge posteri den konservative ledelse og i regeringens magtfulde koordinationsudvalg.

Kun posten som udenrigsminister beholder Lene Espersen.

Lars Barfoed understregede inden mødet, at han endnu ikke er valgt.

»Men jeg har en god mavefornemmelse«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden