0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk Folkeparti bliver bombarderet med citronmåner

Mere end 200 kager er blevet sendt til Dansk Folkeparti i protest.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Niels Hougaard  (arkiv)
Foto: Niels Hougaard (arkiv)

Måneprotest. Dansk Folkeparti skrev i sidste uge i sit medlemsblad, at det er udlændingenes skyld, at der ikke længere er saftevand og kage i venteværelserne. Det har udløst en stor citronmåneprotest.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der dufter dejligt i postrummet på Christiansborg, hvor al indgående post bliver screenet.

For blandt dagens post er omkring 200 breve og pakker med kage.

De er sendt af danskere over hele landet til Dansk Folkeparti som reaktion på en artikel i partiets blad i sidste uge. Her stod, at indvandrerfamiliers store appetit er årsagen til, at der ikke længere er saftevand og kage i lægernes venteværelser og til pårørende på sygehuse.

LÆS OGSÅ

Oven på artiklen dukkede flere indsamlinger op på Facebook. Over 5.600 mennesker har meldt sig til gruppen, der vil sende citronmåner til Dansk Folkepartis kontor på Christiansborg. Og mere end 9.000 mennesker har tilkendegivet deres støtte til en gruppe, der samler kage ind til det danske sundhedsvæsen.

Kagerne skal videre

Blandt de 200 kager i Dansk Folkepartis post er flest citronmåner. Men det bliver ikke Pia Kjærsgaard og hendes politikerkolleger, der sætter tænderne i dem. Kagerne skal videre ud til dem, der virkelig trænger.

»Vores planer er ikke, at vi skal sidde og søbe i citronmåner, og hvad der ellers er kommet. Vi har nogle planer om at dele dem ud til værdigt trængende«, fortæller DF's pressemedarbejder René Teige.

LÆS OGSÅ

Hospitalerne, der jo om nogen trænger til kagerne, har formentlig for stramme krav til hygiejne og kontrol til, at de kan tage imod kagerne, mener han.

»Vi snakker om at give dem til nogle væresteder eller plejehjem. Vi har ikke helt besluttet, hvad der præcis skal ske med kagerne, men det er sådan noget, vi snakker om«, siger René Teige.

Er i blevet overrasket over kagebombardementet?

»Både ja og nej. Vi kan jo se, at der er gået kage i debatten, om man så må sige, ha ha«.

»Vi synes, det er muntert. Og vi tager hatten af for, at man kan være hamrende uenige i en politisk debat og så markere den på den måde. Det synes jeg er godt, midt i al alvoren herinde«, siger René Teige.

Læs mere: