Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BORBERG THOMAS
Foto: BORBERG THOMAS

»Hvor strafferammen for en forbrydelse måske er øget til det dobbelte, så er de idømte straffe kun vokset minimalt. Det vil vi ikke finde os i«, siger DF´s formand. (arkivfoto)

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DF går i krig med dommerne

Dommerne uddeler for slappe straffe, mener DF, der vil stramme straffesystemet.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Folkeparti vil stramme dommernes tøjler yderligere.

»Vi kan love, at hvis ikke straffene stiger, sådan som det er tænkt i loven, så hjælper vi det på vej med flere minimumstraffe«.

Det siger partiformand Pia Kjærsgaard (DF) i åbningstalen til partiets landsmøde, der finder sted i Herning i weekenden.

Pia Kjærsgaard blander sig med de ord i domstolenes magt.

»Det er ikke dommerne, der leder landet!«, siger formanden, der ikke er bleg for at sætte dommerne på plads med endnu en lovstramning.

Dommerne modarbejder strafferammen Pia Kjærsgaard er utilfreds med dommernes håndtering af det givne straffesystem, som Dansk Folkeparti i samarbejde med regeringen har strammet betydeligt.

Men det gider dommerne ikke rigtigt, som Pia Kjærsgaard siger det.

»Hvor strafferammen for en forbrydelse måske er øget til det dobbelte, så er de idømte straffe kun vokset minimalt. Det vil vi ikke finde os i«, fastslår formanden.

Bløde Brian skal tale kriminel lavalder

Hårdere og højere straffe og konsekvent nul-tolerence er det fastholdte budskab fra partiet, og Kjærsgaard bliver senere i debatten bakket op af medlemmet Marlene Harpsøe (DF).

Hun skyder med skarpt efter regeringen, der i denne uge afviste at diskutere kriminel lavalder, når de senere på efteråret vil diskutere en blødere straffepolitik i kampen mod bandekrig:

»V og K har med bløde Brian i spidsen tænkt sig at føre retspolitik for Det Radikale Venstre«, siger Harpsøe, der med DF ønsker at sætte den kriminelle lavalder ned fra 15 til 12 år.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden