Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen (arkiv)
Foto: Finn Frandsen (arkiv)

Jobbeskytter. Miljøminister Karen Ellemann (V) er bange for, at Danmark mister arbejdspladser, hvis landbruget påføres miljøregler, som konkurrerende lande først vil indfase over en årrække.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ellemann er klar til at udsætte miljøkrav i årevis

Miljøminister Karen Ellemann vil forsøge at redde danske arbejdspladser ved at udsætte centrale miljømål.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Miljøminister Karen Ellemann (V) er klar til at udsætte centrale miljømål i 12 år for at beskytte danske arbejdspladser.

Det har hidtil været planen, at udvaskningen af kvælstof fra landbruget skulle reduceres med 19.000 tons allerede i 2015. Dette mål er miljøminister Karen Ellemann (V) nu parat til at udskyde til 2027, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Tyskland og Holland gearer ned Baggrunden for beslutningen er en netop færdiggjort analyse fra Miljøministeriet, der har kortlagt, hvor hurtigt nabolandene Tyskland og Holland indfører de nye, skærpede EU-miljøregler.

Det fremgår, at begge lande har valgt en gradvis indfasning af de nye regler frem mod 2027.

Frygter at miste svineproduktion

»Hvis vi gennemfører miljøplanerne langt hurtigere end vore nabolande, bliver konsekvensen, at blandt andet den danske svineproduktion flytter til Nordtyskland«, siger Karen Ellemann til avisen.

»Vi mister dermed produktion og arbejdspladser i Danmark, men opnår ikke den ønskede miljøgevinst. Vores vandmiljø vil jo fortsat blive påvirket af den landbrugsproduktion, der flyttes til Nordtyskland«, påpeger Karen Ellemann.

LÆS OGSÅ

En betydelig del af den danske svineproduktion er de seneste år udflaget til Nordtyskland. Her kan landmændene tjene flere penge på grund af lavere omkostninger og lempeligere miljøregler.

Tabet af arbejdspladser, produktion og eksport kan - frygter regeringen - blive forstærket, hvis man fra dansk side fastholder, at de nye, skærpede miljømål skal være opfyldt allerede i 2015.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden