Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

København får ny stormoske

Kun Dansk Folkeparti mod en ny moske på Amager.

Politik

Beboerne på Amager i København har mistet Amagerbanken, men nu får de en ny moske i stedet.

Et stort flertal i Københavns Borgerrepræsentation bestående af alle partier undtagen Dansk Folkeparti sagde torsdag aften ja til planerne om en ny moske på Islands Brygge.

LÆS ARTIKEL

Ifølge beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) er det vigtigt, at byens næststørste religion nu får ordentlige forhold.

»Jeg har entydigt fået det signal fra alle mulige forskellige muslimer, at det betyder noget, at de nu får en anerkendelse af deres religion«, siger Anna Mee Allerslev (R).

Hun mener, at moskéen både får betydning for de moderate muslimer og for de mere ekstreme muslimer, som nu ikke behøver udøve deres religion i en 'baggård'.

For Dansk Folkepartis gruppeformand Carl Christian Ebbesen er aftenens beslutning dog stadig en skuffelse.

LÆS ARTIKEL

»Det er fint nok, at vi har religionsfrihed, men her har et flertal sagt ja til at bygge et monument for en kultur og en religion som mener, at kvinder står under mænd. Vi bygger et hus, hvor kønsadskillelse er en del af hverdagen, så det er en sorgens dag«, siger Carl Christian Ebbesen.

Udskyder byggeri på Vibevej

Københavns Borgerrepræsentation valgte samtidig at udskyde behandlingen af et andet moskébyggeri på Vibevej i Københavns nordvestkvarter.

Det skete, fordi der endnu ikke var tinglyst en servitut om, at moskéen ikke må genere beboerne ved at indkalde til bøn.

LÆS ARTIKEL

På forhånd tegner der sig dog et flertal for, at også moskebyggeriet på Vibevej vil blive vedtaget, når sagen ventes at komme til afstemning på næste møde i Borgerrepræsentationen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce