Diaologforskydning. Chefredaktør på Mandag Morgen, Erik Rasmussen, har sammen med 13 andre ikke-politkere stiftet et nyt parti, Fremtidens Danmark, der vil forsøge at få den offentlige debat tilbage på sporet.
Foto: JAN GRARUP (arkiv)

Diaologforskydning. Chefredaktør på Mandag Morgen, Erik Rasmussen, har sammen med 13 andre ikke-politkere stiftet et nyt parti, Fremtidens Danmark, der vil forsøge at få den offentlige debat tilbage på sporet.

Politik

Kendte personer stifter nyt parti

Fremtidens Danmark tæller blandt andre chefredaktør på Mandag Morgen, Erik Rasmussen, CBS-rektor Johan Roos, filminstruktør Kathrine Windfeld og kok Claus Meyer.

Politik

Danmark får mandag et nyt 'parti'. Fremtidens Danmark, hedder det, og i spidsen står 14 markante personer fra flere grene af samfundslivet.

Partiet tæller blandt andet chefredaktør på Mandag Morgen, Erik Rasmussen, CBS-rektor Johan Roos, filminstruktør Kathrine Windfeld og kokken Claus Meyer, skriver berlingske.dk.

Modreaktion på eksisterende partier Partiet er et engangsforsøg og har ingen ambitioner om at stille op til folketingsvalget.

Formålet er udelukkende at påvirke den offentlige debat, fordi de eksisterende partier ikke har opdaget, at 2010-2020 er de vigtigste ti år siden Anden Verdenskrig.

Det forklarer Erik Rasmussen fra Mandag Morgen.

Danmark har skidt placering i PISA-test, væksten er for lav, og der sker alt for lidt inde på Christiansborg, synes de i partiet.

Partiet giver sig selv et år
Indtil videre giver partiet sig selv et år. De ønsker, at den offentlige debat skal handle om de store linjer, frem for at alt drukner i taktik, hvad partiets medlemmer synes, det gør nu.

»Grunden til, at vi har lavet dette initiativ, er jo, at vi uafhængigt af partihensyn kan dokumentere, at muligheden for at tage et stort vækstspring inden for et år er til stede. Vi skal lave en turn around«, siger Erik Rasmussen til Berlingske.

Erik Rasmussen er godt og grundigt utilfreds med tingenes tilstand.

Økonomien er det største problem
Han spørger, hvorfor det hele handler om, hvor der kan skæres i stedet for at fordre vækst. Økonomien er altså det største problem at tage fat i.

»Taktiske overvejelser og politiske hensyn præger debatten. Siden september har statsministeren vidst, at han måtte gøre noget ved efterlønnen. Vi har i de fire måneder haft en skindebat. Det synes jeg er en utrolig lang periode«, siger Erik Rasmussen.

For ham giver det ingen mening, at landets reelle økonomiske situationen slet ikke kommer for en dag. I Fremtidens Danmark vil man præge debatten for at skabe ny viden, ny vækst, ny velfærd, nye værdier og et nyt verdenssyn.

Ole Sohn er også træt

Til berlingske.dk siger Ole Sohn (SF), at han godt kunne finde på at melde sig under fanerne i det nye partiforsøg. Også han synes nemlig, at den offentlige debat ikke centrerer sig om det centrale i vores samfund.

Trods Sohns opbakning er det ikke givet, hvilken side det nye partis pendul vil svinge mod.

Partiet vil pege på den statsministerkandidat, der følger flest af partiets råd, siger Erik Rasmussen.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce