Hele Folketinget bakker op om et militært indgreb i Libyen

Enhedslisten tager et historisk skridt og siger ja til et militært indgreb i Libyen.

Politik

Enhedslisten afgiver et historisk ja til en dansk militærindsats i Nordafrika, siger partiets forsvarsordfører, Frank Aaen.

Dermed står et enigt Folketing bag indsatsen i Libyen.

»Hvis vi havde haft andre midler til at hjælpe oprørerne, så havde vi valgt dem. Men her kunne vi ikke få øje på andre midler, og derfor støtter vi indsatsen«, siger Frank Aaen til Ritzau.

Beslutningen er opsigtsvækkende, fordi det normalt krigsskeptiske venstrefløjsparti i de seneste år har tordnet mod den danske deltagelse i krigene i Irak og Afghanistan.

Har fået en række skriftlige svar Ifølge Frank Aaen har Enhedslisten fået en række skriftlige svar, som blandt andet garanterer, at den militære indgriben stoppes, hvis Gaddafis regime accepterer en våbenhvile og indstiller sine angreb.

LÆS ARTIKEL

» Vi har fået de forsikringer, vi synes, der er brug for. De går primært ud på, hvordan man tager maksimalt hensyn til de civile, så vi ikke forsøger at beskytte civile med en operation, som i virkeligheden betyder, at mange civile omkommer«, siger Frank Aaen.

Regeringen skal holdes fast

Enhedslisten havde på forhånd også krævet en garanti for, at FN-styrkerne ikke bomber områder med civil bebyggelse, og endelig vil man have en garanti for, at Libyens fremtidige suverænitet og Libyens kontrol med landets olieressourcer respekteres.

Ifølge Frank Aaen har man fået 'tilfredsstillende svar' fra regeringen på kravene.

» Vi skal bruge forsikringerne til at understrege, hvilken type operation vi går ind til. Samtidig vil vi bruge dem til at holde regeringen fast og i værste fald sige, at Danmark må trække tropperne tilbage, hvis operationen ændrer sig«, siger Frank Aaen.

LÆS ARTIKEL

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce