Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Færdig. Helge Adam Møller fotograferet i dag på Christiansborg, hvor han har haft sin gang i 28 år. Han angiver problemer med helbredet som årsag til, at han stopper.
Foto: Joachim Adrian

Færdig. Helge Adam Møller fotograferet i dag på Christiansborg, hvor han har haft sin gang i 28 år. Han angiver problemer med helbredet som årsag til, at han stopper.

Politik

Helge Adam Møller stopper i politik

Helbredsproblemer betyder, at den konservative veteran ikke genopstiller.

Politik

Den 68-årige konservative veteran Helge Adam Møller stopper i Folketinget.

»Det er med vemod, at jeg har truffet beslutningen nogle år før, jeg havde forestillet mig, at det blev aktuelt«, siger Helge Adam Møller i en pressemeddelse.

Årsagen til hans exit er helbredproblemer, som gør, at den konservative veteran føler, »at han ikke kan yde 100 procent«.

»Og mindre end 100 procent har jeg aldrig ydet, og mindre vil jeg ikke yde som folketingsmedlem«, siger han.

28 år i Folketinget

Helge Adam Møller blev valgt ind i Folketinget i 1984.

»Gennem de 28 år, jeg har været folketingsmand, har jeg bestræbt mig på at leve op til den tillid, som mit parti og mine vælgere har vist mig, ved at udføre mit politiske arbejde så godt og flittigt, som jeg evnede. Ikke at kunne leve op til det i fremtiden, passer ikke til mit temperament – derfor min beslutning«, står der i pressemeddelsen.

Helge Adam Møller har i dag givet sin valgkreds gennem 35 år, Næstved, og den konservative folketingsgruppe, beskeden.

Han har et image som en hæderlig politiker, der siger tingene lige ud. Han har aldrig været minister, men til gengæld været sit partis gruppeformand og medlem af Folketingets Præsidium.

Før sin tid i Folketinget har Helge Adam Møller blandt andet været jægersoldat.

SKRIV

Helge Adam Møller er ikke den eneste, der ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

Samme beslutning har blandt andre Niels Helveg Petersen (R), Folketingets formand Thor Pedersen (V), Jesper Langballe (DF) og Søren Krarup (DF) samt den konservative Henriette Kjær truffet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce