drøftelse. Lars Barfoed vil tage spørgsmålet om et forbud mod dyresex op til genovervejelse.
Foto: JOACHIM ADRIAN (arkiv)

drøftelse. Lars Barfoed vil tage spørgsmålet om et forbud mod dyresex op til genovervejelse.

Politik

Barfoed skal tage stilling til dyresex

Dansk Folkeparti har bedt justitsministeren genoverveje forbud mod sex med dyr.

Politik

Programmet ’Verden ifølge Bubber’ handlede i går om mennesker, der har sex med dyr, og det har sat emnet dyresex på den politiske dagsorden endnu en gang.

Dansk Folkeparti har nu kaldt justitsminister Lars Barfoed (K) i samråd om emnet, og partiets dyrevelfærdsordfører, Marlene Harpsøe, vil forsøge at mobilisere et flertal for et decideret forbud.

Det skriver jp.dk.

LÆS ARTIKEL

»De partier, der er imod at forbyde sodomi, påstår, at der ikke nødvendigvis er tale om et overgreb mod dyrene, men dyrene har ingen mulighed for at sige ja eller nej til at have sex med et menneske – de er totalt værgeløse – og vi kan ikke have, at det er lovligt at voldtage dyr«, siger Marlene Harpsøe ifølge jp.dk.

Barfoed vil kigge på et forbud

Et forbud har flere gange været til debat i Folketinget, men der har ikke været flertal for forslaget.

I maj 2010 sagde justitsministeren, at et forbud næppe vil have nogen effekt og understregede i den anledning, at han naturligvis fordømmer seksuel omgang med dyr.

I dag siger Lars Barfoed i en pressemeddelelse, at han er villig til at drøfte forslaget om et forbud på ny, når spørgsmålet kommer til debat i Folketinget.

LÆS OGSÅ

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce