Støtte. Uffe Ellemann-Jensen stiller sig nu i spidsen for en pengeindsamling til tidligere talsmand for Muslimernes Fællesråd Zubair Butt Hussein.
Foto: MARIA FONFARA (arkiv)

Støtte. Uffe Ellemann-Jensen stiller sig nu i spidsen for en pengeindsamling til tidligere talsmand for Muslimernes Fællesråd Zubair Butt Hussein.

Politik

Uffe Ellemann samler ind til injuriesag mod Karen Jespersen

Omstridt muslim får nu økonomisk opbakning til sin injuriesag mod Karen Jespersen (V) fra blandt flere Venstrefolk.

Politik

Tidligere udenrigsminister og formand for Venstre Uffe Ellemann-Jensen stiller sig nu i spidsen for en pengeindsamling til tidligere talsmand for Muslimernes Fællesråd Zubair Butt Hussein.

Det sker efter, at Politiken i februar afdækkede, hvordan Zubair Butt Hussein i retssagen mod tidligere minister Karen Jespersen (V) selv måtte betale hovedparten – over 100.000 kroner – af sin advokatregning, mens Karen Jespersen fik sin regning på omkring 300.000 til Kammeradvokaten dækket af staten.

Vel at mærke på trods af, at retten tildelte Karen Jespersen dagbøder for ifølge retten uberettiget at have beskyldt Zubair Butt Hussein for at gå ind for stening.

»Jeg kender Zubair, og det krænker min retsbevidsthed, at han risikerer at blive personlig ruineret, fordi han vil have renset sit navn. Jeg har selv joket med, at Zubair med sin skaldepande og sit store skæg ligner en karikatur på en jihadist (hellig kriger, red.). Men med mit personlige kendskab til ham er det helt urimeligt at beskrive ham på den måde, det er sket, tilføjer Uffe Ellemann-Jensen om Karen Jespersens beskyldninger mod Zubair Butt Hussein.

Bonnichsen og Hillingsø støtter Uffe Ellemann-Jensen tilføjer:

»Der er jo noget fuldstændig skævt i, at vi som skatteydere har betalt 300.000 kroner til Karen Jespersens sagførerhjælp, mens Zubair blev tilkendt sølle 30.000 kroner i sagsomkostninger. Det kan man simpelthen ikke være bekendt. Derfor må velmenende mennesker træde til, og jeg agter også selv at give et bidrag«.

Han er derfor blandt de kendte støtter, når en indsamling i dag går i luften til fordel for Zubair Butt Hussein. Initiativtager til indsamlingen er næstformand for Det Radikale Venstre Zenia Stampe, der begrunder indsamlingen med to hensyn:

»Dels er der hensynet til Zubair, der står i en økonomisk knibe, og dels er der den principielle del. Nemlig at det bare ikke er i orden, at man i et retssamfund kan vinde en injuriesag og stå tilbage med en kæmpe regning. Og slet ikke når det endda er staten, man vinder imod. Ministerierne kan køre udmattelseskrig mod dig«, lyder det fra Zenia Stampe med henvisning til, at Karen Jespersen har anket dommen til landsretten.

Støtten giver manøvrerum
Ud over den tidligere V-formand er også folk som Venstres nuværende medlem af Europaparlamentet Anne E. Jensen, tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen og den tidligere militærchef Kjeld Hillingsø blandt støtterne.

Hovedpersonen, Zubair Butt Hussein, er rørt over indsamlingen.

»Jeg synes, det vidner om en forståelse for, der er tale om en principiel sag. Ikke for én enkelt person, men for samfundet som helhed«, siger han og henviser til, at sagen endnu mangler at komme i landsretten, hvorfor hans advokatregning vil blive endnu højere.

»Personligt kan det forhåbentlig give mig noget manøvrerum og ikke mindst støtte i en periode på snart to et halvt år, som ikke har været de letteste«, siger Zubair Butt Hussein.

Uffe: »Jeg er liberal«

Uffe Ellemann-Jensen har tidligere markeret sig med synspunkter, som har fået ikke mindst Dansk Folkeparti og også folk fra hans eget parti, Venstre, til at betegne ham som lidt af en »halalhippie«.

Den betegnelse kan han dog ikke selv nikke genkendende til:

»Jeg er liberal, og det er det grundsynspunkt, der spiller ind i den her sag. Det, der interesser mig, er, at Zubair skal have en ordentlig behandling«.

Uffe Ellemann-Jensen er formand for Det Udenrigspolitiske Selskab, hvor Zubair Butt Hussein også er bestyrelsesmedlem. Stort set hele bestyrelsen støtter indsamlingen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce