Integration. Hvilken minister skal sørge for integrationen af flygtninge og indvandrere? Det spørgsmål kan politikerne i rød blok ikke blive enige om.
Foto: Joachim Adrian (arkivfoto)

Integration. Hvilken minister skal sørge for integrationen af flygtninge og indvandrere? Det spørgsmål kan politikerne i rød blok ikke blive enige om.

Politik

S afviser radikalt ønske om lukning af ministerium

De radikale får ikke lov at afskaffe Integrationsministeriet med S-støtte, siger integrationsordfører Henrik Dam Kristensen.

Politik

De radikale får ikke sløjfet Integrationsministeriet med socialdemokratisk støtte.

Det fastslår Socialdemokraternes integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen. Ministeriets lukning foreslås af de konservative og de radikale for at få mere udenlandsk arbejdskraft til landet.

»Man løser ikke noget problem ved at nedlægge et ministerium, tværtimod. Det er vigtigt, at man har et ministerium, som har fast blik på de store udfordringer, vi har med integration«, siger Henrik Dam Kristensen.

R: Nuanceret syn på udlændinge Den Konservative Naser Khader vil ifølge Berlingske flytte indvandringsdelen til Beskæftigelsesministeriet, mens Justitsministeriet skal stå for asylreglerne.

Lukningen er ifølge Den Radikales Morten Østergaard begyndelsen til et mere nuanceret syn på udlændinge.

LÆS MERE

Argumentet overbeviser ikke Henrik Dam Kristensen efter ti års borgerlig integrationspolitik.

»Vi fjerner ikke miljøproblemer ved at fjerne Miljøministeriet. Man fjerner heller ikke integrationsproblemer ved at fjerne Integrationsministeriet«, siger Henrik Dam Kristensen.

Er det ikke et problem, at de radikale er lodret uenig med jer?

»Jo, men i sidste ende, er det statsministeren, som afgør, hvilken sammensætning der skal være«, siger han.

På flugt fra krig og forfølgelse

De radikales Morten Østergaard understreger, at partiet går til valg på sin egen politik, fastslår han.

»Vi fremlægger et synspunkt. Det vil selvfølgelig indgå i forhandlingerne om regeringsgrundlaget«, siger han.

Han afviser, at flere vil søge asyl og familiesammenføring uden Integrationsministeriet.

»Jeg har svært ved at tro, at det er afgørende for asylsøgere på flugt fra krig og forfølgelse, om de skal tale med udviklings- eller integrationsministeren i Danmark«, siger Morten Østergaard.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce