Magtfuld. Selv om de konservative fortsætter nedturen i meningsmålingen, så kan Løkke holde regeringsmagten, hvis der blev udskrevet valg i dag. (Arkivfoto)
Foto: Jens Dresling

Magtfuld. Selv om de konservative fortsætter nedturen i meningsmålingen, så kan Løkke holde regeringsmagten, hvis der blev udskrevet valg i dag. (Arkivfoto)

Politik

Meningsmåling: Løkke generobrer flertallet

Ny meningsmåling er den første i lang tid, hvor oppositionen mister flertallet.

Politik

For første gang i mange måneder er der flertal bag VK-regeringen i en meningsmåling.

Den bekræfter tendensen til, at vælgere i løbet af sommeren er rykket fra rød til blå blok, skriver Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ

I en ny måling fra Rambøll Analyse Danmark er der et snævert flertal på 50,2 pct. til blå blok, mens regeringspartierne, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance før sommerferien kun havde opbakning fra 45 pct. af vælgerne.

Flere målinger fra andre institutter har vist, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) haler ind på sin udfordrer, S-formand Helle Thorning-Schmidt. Men Rambøll-målingen er den første, hvor flertallet tipper.

S mister mange vælgere
Det er især Socialdemokraterne, der mister vælgere, og S og SF er overbeviste om, at det alene skyldes Thornings skattesag.

Venstre mener, at vælgerne også reagerer på debatten om de økonomiske planer.

»Danskerne anerkender, at vi har været ærlige med genopretningsplanen, og faktum er jo, at oppositionens økonomiske plan er faldet helt fra hinanden«, siger politisk ordfører Peter Christensen (V).

De konservative fortsætter nedturen

Det er dog ikke fremgang til regeringspartierne, der sikrer flertallet i Rambøll-målingen. Tværtimod fortsætter den konservative nedtur, så partiet nu kun har opbakning fra 6,6 pct. af vælgerne. Så dårligt har K ikke stået siden partiets store borgerkrig i 1990'erne.

Fremgangen høster Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som i Rambøll-målingen får 4,5 pct.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce