Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS

Garanti. »Jeg kan for mit vedkommende garantere, at der ikke bliver lavet aftaler med de radikale om noget som helst konkret politisk», siger Tom Behnke.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

K-gruppeformand udelukker aftaler med R

DF anklager K for at have givet de radikale vetoret på udlændingeområdet.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den konservative gruppeformand Tom Behnke udelukker nu kategorisk, at den konservative alliance med de radikale kommer til at betyde noget som helst.

Dermed tager han reelt luften ud af partiformand Lars Barfoeds løfte om at inddrage de radikale i fremtidige politiske aftaler.

»Jeg kan for mit vedkommende garantere, at der ikke bliver lavet aftaler med de radikale om noget som helst konkret politisk. Det er ikke det, det går ud på. Det, vi vil, er at sørge for, at der er en villighed til at arbejde hen over midten i dansk politik«, siger Behnke.

LÆS OGSÅ

Han forsøger dermed at imødegå et angreb fra Dansk Folkeparti, hvis næstformand Peter Skaarup mener, at de konservative har givet de radikale vetoret på centrale områder som udlændingepolitik og finanslov.

»Det er ikke særlig positivt, når der er skænderier mellem partier, der egentligt burde samarbejde. Og det burde de konservative nok have tænkt lidt over, da de begav sig ind i det her makkerskab med Det Radikale Venstre, hvor man gav dem vetoret på udlændingepolitikken og finansloven«, siger Peter Skaarup.

K afviser vetoret
Påstanden om vetoret vækker voldsom vrede hos de konservative, der kategorisk afviser at skulle have udstedt nogen som helst vetoret til Margrethe Vestager og Co.

»Nej, vi har ikke givet nogen vetoret, hverken på udlændingepolitik eller finanslov. Jeg synes efterhånden, at vi har sagt det rigtig mange gange, men vi siger det gerne en gang til, så alle i Dansk Folkeparti forstår det. Det er ikke en politisk aftale, vi har indgået«, siger politisk ordfører Carina Christensen.

LÆS OGSÅ

»Vi har givet håndslag på, at vi fremover vil søge det brede samarbejde, ligesom vi gjorde i foråret omkring tilbagetrækningsreformen, Det er sådan set det. Der er ikke noget veto om noget som helst. Vi har ikke fusioneret som parti. Vi står ved de aftaler, vi har lavet med Dansk Folkeparti«, fortsætter hun.
Jarlov: Mange overdriver

Folketingsmedlem Rasmus Jarlov (K):

»Jeg har set, at der er mange, der har forsøgt at overdrive, hvad der ligger i vores åbning over for de radikale. Pia Kjærsgaard mente, at så skulle man melde sig ind i rød blok, og Peter Skaarup har haft travlt med at få det til at se ud, som om vi vil rulle udlændingepolitikken tilbage«, siger han og fortsætter:

»Han var ude at true med alle mulige ting, hvis vi rullede udlændingepolitikken tilbage, hvilket vi hele tiden har sagt, at vi ikke ville gøre«.

Parløb vækker problemer
I DR’s debat søndag aften sagde Lars Barfoed, at »vi vil ikke give nogen veto«.

De konservative kæmper i disse dage med at fastholde løftet om en alliance med de radikale om bredt samarbejde, samtidig med at partiet skal huske at vise, at det stadig hører hjemme i blå blok.I går voldte balancegangen vanskeligheder, da integrationsordfører Naser Khader først slog fast, at partiet var enig med de radikale om at afskaffe Integrationsministeriet. Efter et par timers kritik fra Dansk Folkeparti, måtte partileder Lars Barfoed slå fast, at Integrationsministeriet alligevel ikke skal afskaffes helt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Behnke afviser kritikken

Det er på den baggrund, de konservative politikere nu bliver vrede over Dansk Folkepartis påstand om vetoretten. »Jeg ved ikke, hvor de har det fra, at de radikale skulle have fået vetoret«, siger Naser Khader. Gruppeformand Tom Behnke afviser Peter Skaarup påstand om veto: Har I udstedt vetoret?»Nej, og vi har heller ikke sagt noget som helst om, at der skal laves nogen som helst aftaler. Det står for hans egen regning, men jeg håber, at de, der ser det, kan se, at det er hult og uden indhold«. LÆS OGSÅ Er det irriterende, at han gør det? »Nej, men man kan sige, at det fjerner fokus fra det, der er det egentlige indhold i det, vi har givet udtryk for, fordi han tillægger os mere, end vi rent faktisk har sagt. Det bringer lidt forvirring på banen, og det er jo ikke gavnligt hverken for ham eller os«. Finansordfører Mike Legarth siger: »Vi har naturligvis ikke givet nogen vetoret. Men vi vil gerne have et bredt samarbejde henover midten, for vi synes ikke, at det er rimeligt, at med de store reformer, der venter på at blive vedtaget, skal gennemføres med et meget snævert flertal. Det er reformer med stor konsekvens for en stor del af befolkningen. Derfor vil vi gerne have et bredt samarbejde«. FACEBOOKLæs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden