Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mæcen. Danske Bank støtter ikke Venstre og Konservative direkte, men gennem en forening. Her ses bankens administrerende direktør Peter Skaarup.
Foto: Lærke Posselt (arkiv)

Mæcen. Danske Bank støtter ikke Venstre og Konservative direkte, men gennem en forening. Her ses bankens administrerende direktør Peter Skaarup.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SF'er til røde vælgere: Tag pengene ud af Danske Bank

Røde kunder i Danske Bank bør overveje at skifte bank, fordi storbanken støtter V og K, siger SF'er.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flyt dine penge fra Danske Bank.

Sådan lyder opfordringen fra skatteordfører og medlem af SF's ledelse Jesper Petersen til de Danske Bank-kunder, der ønsker en rød regering efter valget. SF-ordføreren henviser til, at storbankens over en million kunder er med til at betale de borgerlige partiers valgkamp. Det skriver Berlingske.

»Alle, der ønsker en ny regering, skal tage med i deres overvejelser, om de virkelig vil være kunder i en bank, som giver penge til de borgerlige. Hvis man gerne vil have en ny regering, må det da være bittert, at ens gebyrer og renter bliver brugt til at holde de borgerlige ved magten«, siger Jesper Petersen.

Bankerne støtter især Venstre og Konservative Danske Banks partistøtte bliver sammen med andre bankernes donationer samlet i Finanssektorens Forening til Støtte af et Sundt og Konkurrencedygtigt Erhvervsliv (FFKE) - en forening under bankernes brancheorganisation, Finansrådet. Foreningen har de senere år sendt større bidrag til især Venstre og de Konservative.

»Jeg regner med, at vi lander tæt på to millioner kroner i år«, har Jørgen A. Horwitz, bestyrelsesformand for FFKE, tidligere på året fortalt til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Venstre: Pak de skingre opfordringer væk

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, siger, at »Jesper Petersen burde pakke de skingre opfordringer væk«.

»Fagbevægelsen indrykkede sidste år annoncer til en værdi af 100 millioner kroner, men derfor anbefaler jeg da ikke de 40 procent af fagbevægelsens medlemmer, der stemmer borgerligt, til at melde sig ud«, siger Kristian Jensen.

POLITIKEN MENER

Arbejdernes Landsbank støtter Socialdemokraterne med 250.000 kroner i år, men det mener Jesper Petersen er helt ok, fordi det foregår for åbent tæppe.

FACEBOOK

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden