Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling (arkivfoto)
Foto: Jens Dresling (arkivfoto)

Synspunkt. Per Ørum Jørgensen - der havde en central rolle i forårets politiske forhandlinger om økonomien - kalder nye akutmodtagelser for et ultimativt krav.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Per Ørum: Vi er næsten et folkeparti

Kristendemokraterne tror fuldt og fast på en ny periode i Folketinget. Kirken ikke nævnt på dagens pressemøde.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trods en vælgeropbakning på 0,2 procent i Ritzaus seneste meningsmåling bobler det af optimisme på Kristendemokraternes og Fælleslistens pressemøde på Christiansborg.

»Jeg vil næsten gå så langt som til at sige, at vi er et folkeparti på den gode måde«, lyder det fra Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen på pressemødet.

Det drejede sig næsten udelukkende om to ting: bevarelse af seks akutfunktioner, og hvem partiet peger på som statsminister.

Responstider, sundhedshuse og insektbid Partierne - der op til valget har fusioneret og stiller op på samme liste - har ét altoverskyggende punkt på valgprogrammet: Der skal være skade- og fødestuer i Næstved, Svendborg, Holstebro, Kalundborg, Nakskov og Helsingør.

Det meste af partiets valgoplæg gik med at tale om ambulancers responstider, sundhedshuse og sågar behandling af insektbid i landets yderområder.

Og Kristendemokraterne står så fast på bevarelsen af de seks akutfunktioner, at partiet er klar til at lade deres valg af statsminister afhænge af, hvem der kan opfylde partiets ønske.

»Vi peger på Lars Løkke Rasmussen, men akutfunktionerne er ufravigelige krav«, siger Per Ørum Jørgensen.

LÆS MERE

Han tilføjer, at han ikke ser »noget problem i at pege på Helle Thorning«, hvis den røde blok er mere villig til at bevare akutfunktionerne end de blå.

Til gengæld blev hverken folkekirken eller kristendommen nævnt med et eneste ord på pressemødet.

Central rolle

Per Ørum Jørgensen har det seneste halve år spillet en central rolle i danske politik, fordi han har siddet på Folketingets afgørende 90. mandat.

Han valgte kort før sommerferien at forlade forhandlingerne om regeringens 2020-plan, fordi han ikke kunne få bevaret akutfunktioner i yderområderne.

FACEBOOK

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden