Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rønn i ny bog: Kæderygende, bedrøvet og træt Lars Løkke ville af med mig

Birthe Rønn Hornbech fortæller, hvordan statsministeren forgæves forsøgte at få hende til at gå selv.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Birthe Rønn Hornbech (V) nægtede til det sidste at gå af som kirke- og integrationsminister. Det fortæller hun i en ny erindringsbog, skriver B.dk.

Dagen inden sin sidste dag som integrationsminister bliver Birthe Rønn Hornbech 7. marts 2011 kaldt op på statsminister Lars Løkkes kontor på Marienborg. Sagen om muligt konventionsbrud og statsløse palæstinensere kørte på sit højeste i pressen og på Christiansborg.

Den »kæderygende« statsminister ser ingen anden udvej end at fjerne Birthe Rønn Hornbech fra posten. Men han beder hende flere gange om at gå selv. Men det vil hun ikke, skriver hun i ny erindringsbog om den kontroversielle ministertid.

Statsministeren ville ikke bruge ordet 'fyring'

»Statsministeren vil af med mig. Men først vil han tale med mig. Han virker ked af det og er træt efter en smuttur til Afghanistan (...) Vi taler i nogen tid over en kop kaffe. Han kæderyger. Hans afgørelse er truffet. Min også. Jeg går ikke frivilligt«, skriver Birthe Rønn Hornbech i erindringsbogen 'Ministerbilleder' der indledes med hendes sidste og første dag som kombineret kirke- og integrationsminister.

Under pressemødet dagen efter bruger statsministeren ikke ordet fyring, men i det eneste avisinterview Birthe Rønn Hornbech giver den dag, fortæller hun til Dagbladet, at hun blev fyret.

LÆS ARTIKLEN

I bogen skriver Birthe Rønn Hornbech, hvordan statsministeren flere gange i løbet af deres møde forsøger at få sin stædige minister til at gå selv.

»Han hænger med hovedet. Han taler og forsøger at få mig til at trække mig. Først da jeg sidste gang siger, at jeg ikke selv vil gå og tilføjer, at han så bliver nødt til at fyre mig, svarer han: 'Det gør jeg så.' Jeg anbefaler ham at tage hjem og sove. Jeg kan se hvor ked af det og udmattet han er«, skriver Birthe Rønn Hornbech.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden