Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG (arkiv)
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

Comeback. Løsgængeren Pia Christmas-Møller er igen konservativ.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pia Christmas-Møller stiller igen op for de konservative

Løsgænger Pia Christmas-Møller er tilbage hos partiet, hun engang var leder af.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Løsgængeren Pia Christmas-Møller er igen konservativ. Ved folketingsvalget 15. september stiller hun ved folketingsvalget op i Københavns Storkreds for de konservative.

Det bekræfter de konservative over for politiken.dk.

Pia Christmas-Møller har tidligere været leder af de konservative, som hun repræsenterede i Folketinget fra 1987 og frem til 2007. Her kom hun på kant med Bendt Bendtsen, og fordi hun var utilfreds med ledelsesforholdene i partiet, valgte hun at bryde ud som løsgænger.

Lige siden Pia Christmas-Møller i foråret blev regeringens afgørende støttemandat i 2020-planen, har der været spekuleret i, om hun var på vej tilbage til partiet, som hun i sin tid forlod.

LÆS OGSÅ

Flere konservative kredse har været i spil som Pia Christmas-Møllers nye kreds. Til aften er det blevet besluttet, at hun overtager Østerbro-kredsen. Den forlod Helle Sjelle, da hun skiftede til Helge Adam Møllers tidligere kreds på Sydsjælland.

I juni lød det ellers fra de konservative, at var man først sprunget ud af partiet, måtte man vente en valgperiode, før man kunne komme tilbage igen.

»Vi har truffet en principiel beslutning om, at hvis man melder sig ud af gruppen, så er det for resten af valgperioden. Det skal ikke kunne lades sig gøre at hoppe ud og ind af gruppen efter forgodtbefindende«, sagde gruppeformand Tom Behnke i juni til Jyllands-Posten.

Usikker om hun bliver valgt

Om Pia Christmas-Møllers tilbagevenden til de konservative vil føre til et mandat i Folketinget er tvivlsomt. Altinget.dk laver hver måned et snit over samtlige meningsmålinger, som bliver parret med en lokal analyse af partiernes kandidater i de enkelte storkredse.

Og ifølge den seneste analyse er der allerede hård kamp om pladserne blandt de konservative kandidater i Københavns Storkreds. Kulturminister Per Stig Møller regnes som en stensikker vinder til det ene mandat, som de konservative kan vente at trække i kredsen.

LÆS OGSÅ

Det betyder, at også det unge konservative håb Rasmus Jarlov - og nu sandsynligvis også Pia Christmas-Møller - efter alt at dømme må vinke farvel til deres pladser i Folketinget.

Pia Christmas-Møller vil foreløbig ikke udtale sig nærmere om hendes tilbagevenden til de konservative.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden