Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ups. Børn ned til 8 år blev sendt på gaden for at dele valgmaterialer ud, for Venstres kandidat i København Jan E. Jørgensen.

Ups. Børn ned til 8 år blev sendt på gaden for at dele valgmaterialer ud, for Venstres kandidat i København Jan E. Jørgensen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Børn i håndboldklub sat til at uddele valgmateriale for Venstre-kandidat

Spillerne i en håndboldklub på Frederiksberg blev sat til uddele pjecer for Jan E. Jørgensen. Det er flere forældre sure over.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Torsdag i sidste uge kom Benjamin Webers 8-årige datter hjem fra træning og fortalte, at hun sammen med resten af sit håndboldhold skulle på gaden for at dele pjecer ud.

Benjamin Weber havde intet hørt fra ledelsen i håndboldklubben FIF på Frederiksberg, og han blev derfor noget overrasket, da han fandt ud af, at de pjecer, som han havde fået at vide, at hans datter og resten af holdet skulle uddele, var valgmateriale for Venstres folketingskandidat Jan E. Jørgensen.

»Principielt synes jeg det er fint, at klubben påtager sig opgaver for at samle penge ind, og principielt har jeg heller ikke noget problem med, at en politiker støtter det lokale foreningsarbejde. Men når det handler om at tage del i en valgkamp, synes jeg ikke man skal blande tingene sammen, siger Benjamin Weber.

Valgmateriale er noget andet
I FIF håndboldklub fik holdene med spillere i alderen 8 til 16 år udstukket forskellige ruter, hvor de hver især skulle uddele materialet fra Venstrekandidaten.

Det er normal praksis i mange foreninger og klubber, at man deler telefonbøger eller reklamer ud for at samle penge ind til aktiviteter, men Benjamin Weber mener, at det er noget andet med valgmateriale.

»Det er jo holdninger og værdier, man deler ud. Min datter skal ikke inddirekte tage del i formidlingen af holdninger og værdier. Om vi som forældre er enige i holdningerne eller ej, er ligegyldigt, det skal bare ikke blandes sammen«, siger han.

Kandidat ville støtte forening
Jan E. Jørgensen, som er rådmand i Frederiksberg Kommune og forsøger at komme i Folketinget ved torsdagens valg, har svært ved at se, at han har gjort noget galt ved at betale håndboldklubben for at dele valgmaterialet ud.

»Tanken var sådan set bare, at vi hellere ville støtte det frivillige foreningsarbejde, ved at betale klubben for at dele valgmaterialet ud, end at betale et eller andet firma for at dele det ud«, siger han.

Jan E. Jørgensen kan godt sætte sig ind i, at nogle forældre ikke vil have deres børn til at dele valgmateriale ud, men han mener ikke, at han selv kan klandres for det, hvis forældrene ikke er blevet informeret på forhånd.

»Hvordan håndboldklubben konkret har grebet det an – om man først har forklaret forældrene, at de skulle dele pjecerne ud – det ved jeg jo ikke. Men hvis jeg havde været håndboldklub, så ville jeg da lige have sagt det til forældrene. For jeg kan da godt forestille mig, at der kunne sidde en eller anden rødglødende SF’er, som synes det var mærkeligt, hvis hans børn skulle dele pjecer ud for mig«, siger han.

FIF erkender uklog beslutning
Formanden for FIF håndbold Winnie Dahl erkender, at det set i bakspejlet var en uklog beslutning at sætte de unge til at uddele valgmateriale.

»Det har skabt en masse problemer, som vi ikke lige havde forudset«, siger hun.

»Jeg har fået en del mails fra forældre, der er blevet ret fortørnede over, at deres børn skal dele politisk materiale ud. Det kan jeg godt forstå, og det har heller ikke været meningen, at nogen skulle tvinges til det«.

TEMA

Winnie Dahl fortæller, at et udvalg i klubben fik en forespørgsel fra Jan E. Jørgensen om at uddele valgmateriale mod en mindre betaling.

Klubben er i høj grad båret oppe af frivillige kræfter, og det er sket før, at de unge har delt reklamer eller andet ud for at samle penge ind til aktiviteter i klubben.

»Der er ikke nogen politisk bagtanke fra os. Det var bare et spørgsmål om, at tjene nogle håndører, så vi kan lave nogle sociale arrangementer for alle klubbens unge mennesker«, siger Winnie Dahl.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden