Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kamelsluger. »Hvis I nu sidder og synes, vi har slugt nogle kamaler, så vær helt rolig. Det kræver stor appetit at være socialdemokrat«, siger Helle Thorning-Schmidt.
Foto: TYCHO GREGERS/Polfoto

Kamelsluger. »Hvis I nu sidder og synes, vi har slugt nogle kamaler, så vær helt rolig. Det kræver stor appetit at være socialdemokrat«, siger Helle Thorning-Schmidt.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Thorning konfronterer beskyldninger om løftebrud

En munter statsminister holder tale ved Socialdemokraternes kongres.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Kære venner. Vær ikke i tvivl. Med den nye regering har Danmark fået en ny retning«.

Efter stående, taktfaste og langvarige klapsalver er statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kommet til orde ved Socialdemokraternes kongres, der afholdes i Aarhus i dag.

En smilende og selvsikker partiformand bruger sin taletid på at forklare sig over for sine partifæller, efter en debat om løftebrud har præget hendes første uger ved magten i Statsministeriet.

LÆS MERE

»Der har været en livlig debat om, hvorfor ikke alle elementer af S og SF's politik er blevet gennemført. Og det er, om man så må sige, fair nok«, starter hun.

»Men jeg har til tider været helt forvirret over, om debatten skyldes, at Venstre og Konservative og lederskribenterne på visse morgenaviser er sure over, at S og SF ikke fik absolut flertal. At de inderst inde håbede på, at Danmark fik en regering, der var lige så rød som den rødeste af mine håndtasker«, siger hun og høster endnu flere klapsalver.

Det kræver appetit
Statsministeren bruger løftebrudsdebatten til at slå fast, at regeringen er på jagt efter et flertal. Hver eneste dag. Men Danmark er bedre tjent med en regering, der ønsker brede aftaler, mener hun.

»Og hvis I nu sidder og synes, vi har slugt nogle kamaler, så vær helt rolig. Det kræver stor appetit at være socialdemokrat«, fortsætter Helle Thorning-Schmidt.

Hun bruger også lejligheden til at sende en tak til Margrethe Vestager og Villy Søvndahl.

»Hvis jeg nogensinde igen skulle bruge 14 dage på 25. etage i et isoleret tårn på Amager med to mennesker - så skulle det være jer«, siger hun og publikum kvitterer med klapsalver, der anerkender samarbedet.

Allerhøjest lyder klapsalverne dog, da statsministeren knapper sin pinke blazer op for at få en ekstra mikrofon sat fast, så ordene går tydeligt igennem i den store sal, så pausen ikke bliver pinlig.

Danmark er blevet forsømt

Helle Thorning-Schmidt holder dog ikke fast i den muntre tone, for virkeligheden er alvorlig. Kassen er tom, konkluderer hun.

»Vi betaler prisen for det simple faktum, at der blev givet skattelettelser, der ikke var råd til«, siger hun og fortsætter.

»Det var dyrt, at den forrige regering nølede. Det var dyrt, at Danmark blev forsømt«, mener hun.

Derfor har regeringen fremlagt en ambitiøs finanslov, som kan trække Danmark gennem krisen. Konkurrenceevnen skal forbedres, folk skal i arbejde, og højere skat skal sikre bedre velfærd.

»Men lad mig slå en ting fast. Socialdemokraterne har ikke ønske om at hæve skatterne for sjov«, forsikrer Thorning.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden