Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Thorning opfordrer ekstremister til at forlade Danmark

Statsministeren rækker hånden ud til V, K og LA i udlændingepolitikken - men vinker farvel til ekstreme muslimer.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tiden er kommet til et opgør med de ekstreme danske muslimer, mener statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Efter danske salafister har opfordret til at indføre såkaldte sharia-zoner, hvor det blandt andet skal være forbudt at drikke alkohol, spille musik og gå på diskotek, opfordrer Helle Thorning-Schmidt dem til at forlade Danmark.

Tag og rejs til et andet land

»Til salafisterne og andre grupper, som har en samfundsnedbrydende karakter, er budskabet fra den nye regering lige så klart: I ødelægger det for de mange unge, der ønsker at blive en del af det danske samfund«, siger statsministeren i sin beretning ved Socialdemokraternes kongres i Aarhus.

»Og husk, at hvis man ønsker sharia-zoner i Danmark, så var det måske lettere og bedre for alle parter, hvis man tog til et af de lande, som er indrettet som en stor sharia-zone«, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt.

Statsministeren understreger dog, at salafisterne er et »lille mindretal«, der næres af den interesse som rabiate holdninger og udtalelser giver.

Helle Thorning-Schmidt opfordrer derfor samtidig Venstre, de konservative og Liberal Alliance til at bryde med Dansk Folkeparti i udlændingepolitikken.

Statsministeren fik det største bifald i sin timelange tale, da hun kaldte folketingsvalget den 15. september for et »sporskifte« både for de udlændinge, som kommer til Danmark, og dem som lever her.

»Tænk hvis partier som Venstre, de konservative og Liberal Alliance besluttede sig for at blive en del af den nye midte i danske udlændingepolitik?«

»Mit gode humør og grundlæggende optimisme rækker til, at vi i løbet af denne valgperiode kan sikre en bred opbakning til den nye udlændingepolitiske linje«, siger statsministeren og fortsætter:

»Og jeg siger det, fordi jeg er overbevist om, at der også blandt de borgerlige partier findes kræfter, som ønsker, at vi i Danmark igen bliver et land, hvor ord som tolerance og frisind ikke udløser dummebøder i den politiske skolegård«.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden