Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Enhedslisten vil stoppe supermarkedernes 'fede' overpriser

Enhedslisten vil gribe ind over for butikker, der har hævet prisen på fede fødevarer med mere end fedtskatten.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der skal sættes en stopper for, at nogle supermarkeder hæver priserne på fødevarer som smør og ost mere end den nye fedtskat tilskriver. Så klart lyder det fra regeringens støtteparti Enhedslisten.

»Det er fuldstændig urimeligt, at de her butikker udnytter situationen til at øge deres avance og overskud. Det er totalt uacceptabelt«, siger fødevareordfører Per Clausen.

»Der er åbenbart et eller andet, der gør det muligt for de her butikker at score ekstra på fødevarer. Vi vil bede fødevareministeren og erhvervsministeren om at redegøre for, hvordan man sætter en stopper for det her«, siger han.

»Vi er regeringens parlamentariske grundlag«

Per Clausen har en »klar forventning« om, at regeringen vil lytte til partiets krav.

»Vi er regeringens parlamentariske grundlag, og derfor har vi en klar forventning om, at man lytter til de forslag og synspunkter, vi har«, siger han.

Fødevareordføreren ser gerne, at man genindfører en ordning, man tidligere har haft, hvor det gennem lovgivningen var muligt at føre en priskontrol.

»Og så havde man mulighed for at gribe ind, hvis man syntes, at det udviklede sig urimeligt. Det forslag har den tidligere regering afvist med, at det må man klare ved hjælp af konkurrencen«, siger Per Clausen.

»Nu viser det sig, at konkurrencen ikke virker, og derfor må vi se på, hvad vi lovgivningsmæssigt kan gøre for at sikre, at priserne bliver holdt nede«, siger Per Clausen.

Søndagsavisen har foretaget en gennemgang af priserne på en lang række fede fødevarer i otte supermarkeder før og efter, at fedtskatten blev indført.

Den viser, at blandt andre Aldi, Kvickly og Lidl tager mere for de fede fødevarer end fedtskatten berettiger til, mens Føtex, Fakta og Irma har hævet priserne med mindre end selve fedtafgiften.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden