Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regeringsgrundlag offentliggøres først i morgen

Mod forventningen præsenteres regeringsgrundlaget ikke i dag.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringsgrundlaget præsenteres først mandag eftermiddag ved et pressemøde i Statsministeriet. Det erfarer Politiken.

Det var ellers ventet i dag.

Her til formiddag ankom forhandlerne fra Socialdemokraterne, SF og de radikale atter til Hotel Crowne Plaza på Amager. Angiveligt mangler der finjusteringer i regeringsgrundlaget, eftersom det alligevel ikke kommer offentligheden for øre før i morgen.

Dronningebesøg i dag Ifølge TV2 News forventes Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, at gå til dronningen kl. 16.30 søndag for at meddele, at hun er parat til at danne sin regering.

Udover regenten får også folketingsgrupperne og landsledelserne i S, SF og R information om indholdet af planen for landet i denne regeringsperiode, i eftermiddag.

Foreløbigt har det taget den kommende regering 16 dage at forhandle regeringsgrundlag, og det skyldes formentlig, at der ikke er så få uenigheder endda.

Store uenigheder

Der er kameler, der skal sluges, og kanter, der i høj grad skal files til. De største uenigheder findes på den økonomiske politik, hvor S og SF ønsker at indføre en millionærskat, mens de radikale vil hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat.

Så vidt vides får de radikale deres vilje på dette afgørende punkt.

FAKTA

Eftersom regeringsgrundlaget ikke ligger klar i dag, vil det formentlig blive præsenteret samme dag som ministrene i 'Regering Helle Thorning-Schmidt I', altså mandag.

Forløbet bliver efter alt at dømme sådan, at de tre regeringspartiers formænd, Helle-Thorning-Schmidt (S), Villy Søvndal (SF) og Margrethe Vestager (R), vil ringe til deres respektive kommende ministre mandag, efter regeringsgrundlaget er blevet præsenteret.

Tirsdag går Danmarks første kvindelig statsminister på talerstolen ved Folketingets åbning.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden