Oprejsning. Venstres gruppeformand Kristian Jensen forlanger, at finansminister Bjarne Corydon giver den tidligere regering en undskyldning
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Oprejsning. Venstres gruppeformand Kristian Jensen forlanger, at finansminister Bjarne Corydon giver den tidligere regering en undskyldning

Politik

V kræver undskyldning af finansministeren

Dansk økonomi er stadig i rimelig god form, siger OECD. Finansminister skylder en undskyldning, mener Venstre.

Politik

»Stik os en undskyldning, Bjarne Corydon!«

Sådan lyder det fra det tidligere regeringsparti Venstre, efter at OECD har konkluderet, at »Danmarks økonomi var i rimelig god form, da man gik ind i krisen, og dansk økonomi er stadig i rimelig god form«.

»Det svarer jo ikke til det billede, finansministeren altid bruger, med, at S-R-SF-regeringen overtog et håndværkertilbud«, siger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, og fortsætter:

»Så Bjarne Corydon bør stoppe sin snak om, at når den nye regering ikke kan leve op til sine løfter, så skyldes det, at den overtog en faldefærdig økonomi. I stedet skylder finansministeren os faktisk en undskyldning«.

Mens mange danskere holder dankortet i lommen og frygter at miste deres job, så er Danmarks økonomi faktisk i god form, konkluderer OECD i rapporten 'Economic Survey' om Danmarks økonomiske situation.

LÆS ARTIKEL

Formålet med OECD's kig på de enkelte lande er at komme med anbefalinger, som kan skabe vækst og økonomisk fremgang.

Ifølge rapporten er et af de store problemer for dansk økonomi, at Danmark har tabt konkurrenceevne i perioden fra 2000 til 2009. Og det gør det svært at få gang i væksten og dermed nye job i Danmark, lyder det fra OECD.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce