betalingsringen. På sit ugentlige pressemøde gjorde statsminister Helle Thorning-Schmidt det klart, at regeringen er klar med »en rigtig god løsning« i morgen.
Foto: DRESLING JENS

betalingsringen. På sit ugentlige pressemøde gjorde statsminister Helle Thorning-Schmidt det klart, at regeringen er klar med »en rigtig god løsning« i morgen.

Politik

Thorning dropper betalingsringen

Regeringen forsøger at skrabe penge sammen til den kollektive trafik.

Politik

Regeringen dropper planerne om at opføre betalingsringen, der blev præsenteret for første gang i 2009 og indgår i regeringsgrundlaget.

Det erfarer politiken.dk.

SF har hele tiden haft betalingsringen som mærkesag og det sigte, at overskuddet skulle bruges til at sænke billetpriserne på den kollektive trafik.

I valgkampen optrådte partileder Villy Søvndals ansigt således på plakater, hvor partiet agiterede for prisnedsættelser på 40 procent.

Arbejder på billigere billetpriser
Regeringen arbejder nu på at finde penge til den kollektive trafik ad andre veje, og det anses for realistisk at finde mellem en halv og en milliard kroner, erfarer politiken.dk.

En af finansieringskilderne kan være at hæve taksterne på fartbøder.

Samtidig overvejer regeringen muligheden for at nedsætte en kommission med eksperter, som skal undersøge, hvordan trængslen i hovedstaden kan bekæmpes.

Ingen garanti fra Thorning
Nyheden om betalingsringens endeligt kommer efter, at statsminister Helle Thorning-Shmidt på sit ugentlige pressemøde i modsætning til tidligere afviste at udstikke en garanti for, at betalingsringen bliver en realitet.

I stedet sagde, at regeringen i morgen præsenterer »en rigtig god løsning«.

LÆS MERE

Politiken har tidligere erfaret, at Socialdemokraterne er parat til at droppe ringen og i stedet finde penge til den kollektive trafik ad andre veje.

TIDSLINJE

Nu ser det altså ud til at blive tilfældet.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce