Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Skeptisk. Regeringsskiftet har ført dansk økonomi i en forværret retning, siger Ventres formand Lars Løkke Rasmussen
Foto: PER FOLKVER(arkiv)

Skeptisk. Regeringsskiftet har ført dansk økonomi i en forværret retning, siger Ventres formand Lars Løkke Rasmussen

Politik

Løkke kræver køreplan for at støtte reform

Vi er nødt til at få skabt orden i kaos, siger Lars Løkke Rasmussen

Politik

Regeringen får ikke Venstres underskrift på en reform af førtidspension og fleksjob, før den fremlægger en køreplan for reformer af kontanthjælp, trepartsforhandlinger, skat samt en økonomisk 2020-plan.

Sådan siger Venstres formand, forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, til reformen, som tirsdag blev præsenteret af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og senere af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og socialminister Karen Hækkerup (S).

»Vi har brug for, at regeringen fremlægger en køreplan. Hvilke reformer vil den lægge frem? Hvornår? Hvad skal reformerne hver især give af provenu (indtægt)? Hvilket regnestykke er der for Danmark i 2020?«, siger Lars Løkke Rasmussen.

Skal være et troværdigt bidrag Han påpeger, at S-SF i 2011 afviste VK-regeringens førtidspensionsreform, som ligner S-R-SF-regeringens udspil.

Siden har regeringen øget skatterne med fem milliarder kroner, understreger han.

»Skal vi lægge stemmer til, skal vi føle, at det er et troværdigt bidrag til at få stabilitet i dansk økonomi. Det vil det jo ikke være, hvis pengene bare spilles op med Enhedslisten bagefter«, siger han.

Dansk økonomi i forværret retning

I 2011 afviste S-SF at stemme for VK-regeringens reformpakke med forringet efterløn og halveret dagpengeperiode til to år.

»Den økonomiske politik siden regeringsskiftet har ført dansk økonomi i en forværret retning«, mener han og påpeger, at finansloven fjerner folk fra arbejdsmarkedet ved at afskaffe de såkaldte fattigdomsydelser.

LÆS OGSÅ

Forleden opgav regeringen betalingsringen og lagde én milliard kroner i afgifter på leasingbiler, siger Lars Løkke Rasmussen.

»Hvad valør (værdi) har regeringens udmeldinger? Hvad valør har regeringsgrundlaget? Vi er nødt til at få skabt orden i kaos, før vi troværdigt kan slutte aftaler med regeringen«, siger han.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce