Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Erhvervsliv. Kim Graugaard er viceadministrerende direktør hos Dansk Industri.
Foto: LANGKILDE MORTEN (Arkiv)

Erhvervsliv. Kim Graugaard er viceadministrerende direktør hos Dansk Industri.

Politik

Industrien jubler: Stem ja til den reform

Det er ikke nu, at partierne skal forplumre debatten med krav, mener DI.

Politik

Folketingets partier bør uden tvivl stemme ja til regeringens udspil til en reform af førtidspension og fleksjob, mener Dansk Indistri, der kalder reformen »god og nødvendig«.

Viceadministrerende direktør Kim Graugaard opfordrer oppositionen i form af blandt andet Venstre og de konservative til at stemme ja til regeringens udspil.

»Vi vil opfordre til, at et bredt flertal i Folketinget gennemfører en reformpakke med de her hovedlinjer. Det her er et godt forslag. Ergo, bør man gennemføre det«, siger han og understreger, at man naturligvis altid kan forhandle om detaljer.

V og K stiller krav
Folketingets største partier har udtrykt støtte til en reform af førtidspension og fleksjob, men både de konservative og Venstre har stillet krav forud for forhandlingerne.

I mandages udgave af Berlingske slog Lars Løkke Rasmussen (V) fast, at han »lukker ikke nogen aftaler ned«, før regeringen har fremlagt en ny plan for dansk økonomi frem mod 2020.

Samtidig forlangte han, at provenuet fra besparelserne skal dække statens underskud.

»Provenuet skal direkte ned på den strukturelle saldo, det skal ikke være sådan at regeringen efterfølgende kan bruge pengene på nye offentlige udgifter sammen med Enhedslisten«, sagde Løkke Rasmussen.

Og i dagens udgave af Berlingske kræver de konservative, at en del af provenuet fra regeringens varslede reformer hen over året skal gå til skattelettelser.

LÆS MERE

Men Kim Graugaard fra Dansk Industri mener, at »man må tage hvert initiativ så at sige på sine egne præmisser«. Om krav til reformen af førtidspension og fleksjob siger han:

»Jeg synes, det er lidt at forplumre debatten, hvis man siger, at noget der under alle omstændigheder er et skridt i den rigtige retning, det vil man kun være med til, hvis man på forhånd disponerer de penge, der måtte komme ud af det, til noget bestemt. Det synes jeg, er en lidt underlig måde at diskutere på«, siger han.

Kritiske fagforeninger
I en pressemeddelelse fra paraplyorganisationen LO forholder formand Harald Børsting sig udelukkende positivt til reformen, mens der foruden ros også er skepsis hos både 3F, HK og FOA, der hører under LO.

LÆS MERE

Hos HK kalder næstformand Mette Kindberg det for »en urimelig stramning«, når regingen skærer i støtten til fleksjobbere, der har gået ledige i to år.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce