erhvervspolitik. Statsminister Helle Thorning-Schmidt vil forbedre produktiviteten i Danmark.
Foto: DRESLING JENS

erhvervspolitik. Statsminister Helle Thorning-Schmidt vil forbedre produktiviteten i Danmark.

Politik

Regeringen: Danskerne er ikke effektive nok

En kommission skal kortlægge produktiviteten i Danmark.

Politik

De arbejdende danskere er ikke effektive nok, mener regeringen, der nedsætter en kommission til at forbedre produktiviteten i Danmark.

Det oplyser statsminister Helle Thorning-Schmidt på sit ugentlige pressemøde, hvor hun fremhæver, at Danmark halter efter niveauet i andre lande inden for den økonomiske samarbejdsorganisation OECD.

»Det siger sig selv, at det går ikke i længden«, siger statsministeren og fortsætter:

»Vi skal tættere på de lande i OECD, der har den højeste produktivitet«.

Produktivitet er et mål for udnyttelsen af den indsats, der leveres i en produktionsproces. Det kan for eksempel være arbejdskraften.

Tidligere overvismand i spidsen
Den såkaldte produktivitetskommission er en del af regeringsgrundlaget, hvor det fremgår, at dansk produktivitet i 1990'erne lå 30 procent over gennemsnittet for de rige lande, mens det tilsvarende tal for i dag er blot 12 procent over gennemsnittet.

DOKUMENTATIONOECD's statistik over produktivitet(eksternt link)

Formand for kommissionen bliver professor i økonomi Peter Birch Sørensen fra Københavns Universitet, der er tidligere formand for Det Økonomiske Råd - også kendt som de økonomiske vismænd.

Den tidligere overvismand skal lede et arbejde, der har til opgave at kortlægge årsagerne til den lave vækst i produktiviteten siden midten af 1990'erne og komme med konkrete anbefalinger til, hvordan væksten kan øges inden for såvel eksportmarkedet, hjemmemarkedet og den offentlige sektor.

LÆS MERE

Arbejdet skal være færdigt senest i 2013, men kommissionen skal undervejs fremlægge delrapporter for at fremme debatten, oplyser Helle Thorning-Schmidt.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce