Kopi. Øverst ses den falske hjemmeside, eumodstand2012.dk, og nederst er det EU-formandskabets officielle hjemmeside, eu2012.dk
Foto: Screendump

Kopi. Øverst ses den falske hjemmeside, eumodstand2012.dk, og nederst er det EU-formandskabets officielle hjemmeside, eu2012.dk

Politik

Kommunister negler Søvndals hjemmeside

Officiel hjemmeside for EU-formandsskabet er forvandlet til EU-kritisk side.

Politik

Kommunistisk Parti har lanceret en EU-kritisk hjemmeside, der til punkt og prikke bygger på samme layout som den officielle hjemmeside for det danske EU-formandskab.

I en pressemeddelelse på den falske hjemmeside udgiver kommunisterne sig for at være den danske regering, der ønsker at bruge formandskabet til at skabe debat mellem EU-kritikerne og tilhængerne.

»Derfor lancerer regeringen i dag en opsigtsvækkende ny kampagneside for det danske EU-formandskab under overskriften EUmodstand 2012 - Danish Resistance to the Council of the European Union«, står der videre.

Falsk kalender En kalender på den falske hjemmeside oplister møder i Folkebevægelsen mod EU samt dagbladet Arbejderen, og i forbindelse med et møde er der indsat navn og kontaktinformationer på en medarbejder, der i virkeligheden arbejder i Justitsministeriet.

Samtidig optræder en boks, hvor besøgende kan tilkendegive, at de ønsker en folkeafstemning om den finanspagt, der sætter grænser for underskuddet på EU-landenes budgetter, og som Danmark netop har tilsluttet sig.

LÆS MERE

»Den danske befolkning har aldrig sagt ja til euroen. Alligevel er EU ved at få magt over, hvilken økonomisk politik vi må føre i Danmark. Det er ikke rimeligt«, står der blandt andet.

Ministerium: Luk siden

Det er Udenrigsministeriet med Villy Søvndal (SF) i spidsen, der står for den officielle hjemmeside.

Ambassadør for public diplomacy Klaus A. Holm mener, at det er »lykkedes overordentligt godt med at kopiere formandskabets hjemmesidedesign og logo«.

»Der skal være plads til alle i EU-debatten, men vi opfordrer da til, at der spilles efter reglerne, og jeg går naturligvis ud fra, at de lukker siden«, siger han.

Ekspert: Brud på loven Professor i IT-ret Søren Sandfeld Jakobsen fra Juridisk Institut på Aalborg Universitet, der har haft lejlighed til at studere begge hjemmesider, mener, at der er sket et brud på ophavsretsloven.

»Det er et brud på paragraf nummer et. Design af hjemmesider i form af farvevalg, opsætning og så videre er klart beskyttet. Det er et værk, præcis som hvis du har lavet et smukt billede eller skrevet noget musik«, siger han.

Kommunister: Et spørgsmål om opmærksomhed
Hos Kommunistisk Parti forklarer presseansvarlig Karina Rohr Sørensen, at den falske hjemmeside skal gøre politikerne opmærksom på utilfredsheden med finanspagten.

Nå, men hvis der er nogen, der føler sig bestjålet, så er de velkommen til at rette henvendelse

Hun erkender, at der er tale om et såkaldt »add bust eller spoof site« - en slags forfalsket kopi - men forklarer, at det er nødvendigt for at fremtvinge en debat.

Men berettiger det, at man stjæler?

»Stjæler og stjæler...«

Det siger en professor, at det er rimelig klart, at det gør I...?

»Nå, men hvis der er nogen, der føler sig bestjålet, så er de velkommen til at rette henvendelse, og så må vi se, om de er blevet det«.

Hvis Udenrigsministeriet ringer og siger, at I skal lægge hjemmesiden ned øjeblikkeligt, gør I så det?

»Hvis de henvender sig, må vi tage en dialog om, hvorfor de synes det, og hvordan det skal ske«, siger Karina Rohr Sørensen.

LÆS MERE

Danmark overtog EU-formandskabet ved årsskiftet og sidder frem til juli i spidsen for det såkaldte ministerråd, hvor alle medlemslandenes ministre koordinerer den fælles politik.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce