Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Naser Khader: Skam dig Søren Espersen

Naser Khader er vred over, at Søren Espersen stiller spørgsmålstegn ved, om al-Khawaja er en frihedsforkæmper.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Uanstændigt, kynisk og chokerende.

Sådan betegner Naser Khader Søren Espersens (DF) udmelding om, at den danske regering ikke skal 'sætte hele det store apparat i gang' for at redde den sultestrejkende Abdulhadi al-Khawajas liv i Bahrain.

»Jeg er målløs og chokeret. Jeg synes simpelthen, at det er totalt uanstændigt og kynisk. Søren Espersen burde skamme sig«, siger Naser Khader.

Min mor bærer også tørklæde, men det gør da ikke mig til islamist

LÆS ARTIKRL

Han mødte selv al-Khawaja gennem en fælles ven fra Bahrain, da al-Khawaja havde politisk asyl i Danmark. Og Naser Khader beskriver al-Khawaja som "en sekulær og venstreorienteret frihedsforkæmper".

»Jeg kender ham som en, der kæmper for demokrati, jeg kender ham bestemt ikke som en islamist^, siger Naser Khader, der ikke selv har talt med al-Khawaja i flere år, men han er løbende i kontakt med hans datter.

LÆS ARTIKEL

Søren Espersen lufter idéen om, at al-Khawaja i virkeligheden er en shiamuslim, der kæmper mod det sunnimuslimske styre i Bahrain. Han hæfter sig ved, at al-Khawajas kone og døtre er iført tørklæder - og at det ikke virker fremmende for ligestillingen.

Giver ikke meget for DF-argument

Men det argument giver Naser Khader ikke meget for:

»Hold nu op! Min mor bærer også tørklæde, men det gør da ikke mig til islamist. Al-Khawajas datter er en kendt menneskerettighedsaktivist, og jeg kan ikke forestille mig, at han har tvunget hende til at bære det«, siger Naser Khader.

Han understreger, at danske statsborgere har krav på hjælp fra den danske stat, hvis de bliver udsat for tortur - uanset deres forbrydelse.

»Al-Khawaja er dømt af politiske domstole i et udemokratisk land, fordi han har skrevet kritiske kronikker om styret og opfordret til demonstrationer. Det er alt sammen ting, der er lovlige i Danmark«.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden