Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mellemøst-debattør er rasende på DF

DF's udmelding om, at Danmark ikke skal hjælpe al-Khawaja, får den sultestrejkendes ven på banen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersens, udmelding om, at den danske regering ikke skal 'sætte hele det store apparat i gang' for at redde den sultestrejkende Abdulhadi al-Khawajas liv i Bahrain, møder stor foragt hos mellemøst-debattøren Fathi Il-Abed.

Søren Espersens udmeldinger har for at sige det på godt dansk bragt mit blod i kog

Han er venner med al-Khawaja, som han mødte i Danmark i starten af 1990'erne, da de to var med til at danne en gruppe, der var i mod krigen i Irak.

LÆS ARTIKEL

»Søren Espersens udmeldinger har for at sige det på godt dansk bragt mit blod i kog. Det er fuldstændig langt ude, at han - på trods af at både regeringen, EU og USA forsøger at redde al-Khawajas liv - taler om, at man skal lade ham i stikken«, siger Fathi Il-Abed.

»Er et godt og anstændigt menneske«

Søren Espersen stiller spørgsmålstegn ved, om al-Khawaja er den frihedsforkæmper, som han udgiver sig for at være. Men det er Fathi Il-Abed fuldstændig sikker på, at vennen er.

»Jeg kender ham, og jeg ved, hvad han står for«.

»Han er et godt og anstændigt menneske, der kæmper for demokrati og frihed«, siger Fathi Il-Abed, der tidligere blandt andet har været talsmand for foreningen Demokratiske Muslimer og senere Udenrigsministeriets udsending i Mellemøsten, da Muhammedkrisen rasede.

LÆS ARTIKEKEL

Hos Dansk Folkeparti stiller man også spørgsmålstegn ved, om al-Khawaja ikke i virkeligheden bare er en utilfreds shiamuslim, der ønsker at vælte det sunnimuslimske styre i Bahrain. Den fortolkning kalder Fathi Il-Abed for 'noget vrøvl'.

»Han er på ingen måde islamist. Ja, al-Khawaja er shiamuslim, men det gør ham ikke til et dårligt menneske«, siger Fathi Il-Abed og understreger, at det er vigtigt, at den danske regering fortsat kæmper for at få al-Khawaja udleveret til Danmark.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden