Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: HASAN JAMALI/AP
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FN-eksperter kræver al-Khawaja sat på fri fod

Fire særlige FN-rapportører opfordrer Bahrain til at lade al-Khawaja komme under lægebehandling i Danmark

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fire af FNS højest placerede menneskeretseksperter opfordrer Bahrain til at løslade den sultestrejkende demokratiforkæmper, Abdulhadi al-Khawaja.

De fire såkaldte 'rapportører' skriver i en fælles erklæring, udsendt i FN i Geneve fredag eftermiddag, at Bahrains regerende kongefamilie bør sætte den bahrainsk-danske aktivist på fri fod straks.

Sultestrejker i protest En militærdomstol i hovedstaden Manama har sidste sommer idømt ham fængsel på livstid. Og al-Khawaja sulterstrejker nu i protest mod sin dom og vilkårene i fængslet.

Men 'jeg er alvorligt bekymret for, at Hr al-Khawajas retssag og dom har at gøre med hans legitime arbejde med at fremme menneskerettigheder Bahrain', siger FN’s særlige rapportør om forsvarere af menneskerettigheder i en fælles udtalelse med tre andre specialrapportører.

Hun finder hans sag 'sørgeligt karakteristisk for den generelle behandling af menneskeretsforkæmpere i Bahrain'.

LÆS ARTIKEL

Gabriela Knaul, særlig rapportør om dommeres og advokaters uafhængighed rejser tvivl om selve rettergangen mod al-Khawaja og omkring 20 andre aktivister i juni sidste år.

Juan E. Mendez, særlig rapportør om tortur, siger: »Bahrains regering har undladt at tage de nødvendige skridt til at sikre Hr. al-Khawajas fysiske og mentale integritet i overensstemmelse med minimums-standardreglerne for behandling af fanger«.

Krav om medicinsk behandling i Danmark

Maina Kiai, særlig rapportør om retten til fredelig forsamling og organisering kritiserer også, at al-Khawajas fængsling 'er direkte forbundet med' hans aktiviteter for menneskerettigheder.

De fire FN-rapportører 'opfordrer på det stærkeste regeringen (i Bahrain) til seriøst at overveje Danmarks tilbud om at overføre al-Khawaja - en dobbelt statsborger i Danmark og Bahrain - til medicinsk behandling i Danmark'.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden