Se regeringens planer for asylansøgere

Regeringen vil give samarbejdende asylansøgere mulighed for at bo og arbejde i Danmark.

Politik

Der er afsat 286 millioner kroner til at forbedre asylansøgernes forhold. Aftalen er indgået mellem regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance.

Regeringen vil tilbyde asylansøgerne mulighed for at bo og arbejde uden for asylcentrene under følgende forudsætninger:

* Asylansøgerne skal have opholdt sig seks måneder i landet, fra de har søgt om asyl i landet.

* Asylansøgerne skal hjælpe med at behandle deres sag ved så vidt muligt for eksempel at fremskaffe papirer og samtidig love, at de rejser ud af landet, hvis deres ansøgning bliver afvist.

* Asylansøgerne vil kunne få arbejde på lige fod med alle andre på arbejdsmarkedet, men ansættelsesforhold skal godkendes af udlændingemyndigheden for at sikre, at der betales skat af indkomsten, og at asylansøgerne arbejder på overenskomstvilkår.

* Asylansøgere på tålt ophold og asylansøgere, der er udvist på grund af kriminalitet, vil ikke være omfattet af ordningen.

* Justitsministeriet vurderer, at cirka 1850 asylansøgere vil få gavn af tilbuddet.

* Der skal samtidig afsættes 10 til 18 millioner kroner til at motivere asylansøgerne til at rejse hjem. Det drejer sig blandt andet om mere målrettet arbejde med kostpengeordningen og rådgivning om forholdene i hjemlandet.

* Der skal samtidig afsættes cirka 30 millioner kroner til forbedring af tilbuddene om undervisning og aktivering på asylcentrene. Det skal blandt andet tilgodese gruppen af asylansøgere, der fortsat vil være indkvarteret i centrene.

Kilde: Justitsministeriet

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce