V vil forbyde blokader mod virksomheder med overenskomst

Fagforbund skal forbydes at bruge blokade mod virksomhed med overenskomst, mener Venstres Inger Støjberg

Politik

Fremover skal fagforbund forbydes at etablere blokade og sympatikonflikt, når en virksomhed har tegnet overenskomst med et andet fagforbund.

Det mener Venstre, fordi 3F blokerer og konflikter mod restaurant Vejlegården har gjort fordi de har tegnet overenskomst med Kristelig Fagbevægelse, Krifa.

»3F benytter sig at bøllemetoder, som de skal stoppe med. De sætter Vejlegården i en helt urimelig situation«, siger fungerende politisk ordfører Inger Støjberg.

»Venstre har fremsat et forslag, så hvis der er tegnet en overenskomst, så kan man ikke blokere, som 3F gør«, siger hun.

DOKUMENTATION Læs Venstres beslutningsforslag her

Avis efterlyser politisk indgreb
Vejle Amts Folkeblads (VAF) redaktør Mogens G. Madsen har efterlyst et politisk indgreb, fordi 3F blokerer for, at avisen kan trykke en annonce for restauranten på grund af overenskomsten med konkurrenten Krifa.

Et 'par håndfulde' af 14.000 abonnenter har opsagt avisen i protest mod VAFs beslutning.

I den danske model afgør fagforeninger og arbejdsgivere faglige konflikter. Hvorfor skal politikerne blande sig?

»Venstre vil ikke blande sig i en faglig konflikt. Men reglerne er utidssvarende efter vores mening. Derfor vil det være en fordel at ændre reglerne, så fagforeninger ikke kan lave konflikt, når der er tegnet overenskomst«, siger Inger Støjberg.

Konflikt rammer også Carlsberg

Sympatikonflikten rammer også Carlsberg, som ikke kan levere øl til restaurant Vejlegården. 3F's metoder er 'utilstedelige og langt over stregen', mener hun.

Inger Støjberg afviser, at Venstre siger tak for sidst, fordi 3F i valgkampen kørte 'Skævt'-annoncekampagnen mod VK-regeringen og støttede S-SF med penge og arbejdskraft.

»Det er ikke tak for sidst, selv om 3F hyrede et bureau for at grave smuds op om borgerlige politikere i valgkampen«, siger hun.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce