Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: HØYBYE LIV
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kritik af Udlændingeservice: Minister afkræver minister svar

De radikale vil have svar på »nedværdigende« behandling i Udlændingeservice.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De radikale med partileder Margrethe Vestager i spidsen fik så at sige morgenkrydderen galt i halsen, da de læste en kronik af journalist Ralf Christensen i torsdagens udgave af Politiken.

Med ord som »nedværdigende«, »mistænkeliggørende« og »umenneskelighed« beskriver Ralf Christensen, hvordan han og hans tyrkiske kone har kæmpet med Udlændingeservice for at opnå en familiesammenføring.

Den danske statsborger kritiserer blandt andet, at parret på en enkelt dag har måttet vente i mere end ti timer på betjening hos styrelsens kontor i Ryesgade, og hvordan deres sag i det hele taget trækker i langdrag i en grad, så der er tale om et »juridisk, eksistentielt og civilt limbo«, der er »udmarvende«.

KRONIK

Nu bekræfter Justitsministeriet, der har ansvaret for Udlændingestyrelsen, at økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager har reageret på sagen ved at sende en e-mail til ministeriet, hvor hun linker til kronikken og udbeder sig en kommentar. Ifølge Justitsministeriets presseafdeling har den radikale vicestatsminister endnu ikke fået respons.

R vil forbedre ventetider
Selv vil Margrethe Vestager hverken be- eller afkræfte, at hun har rettet henvendelse til et andet ministerium i sagen, men udlændingeordfører Zenia Stampe (R) siger, at Det Radikale Venstre er utilfreds med den nuværende situation. Hun mener, at den konkrete sag ikke er enestående, og fortæller, at hun selv får henvendelser fra borgere, der er »skuffede«, fordi de forventede at møde et nyt og forbedret system efter regeringsskiftet i september sidste år.

Der er mange, der har været inde og skrive på min Facebook: Kom så ud af starthullerne, hvorfor har I ikke gjort noget?

»Der er mange, der har været inde og skrive på min Facebook: Kom så ud af starthullerne, hvorfor har I ikke gjort noget? Og der må jeg sige, at det tager tid. Men jeg vil gerne tage det på mig, for det er rigtigt, at når folk møder op i Udlændingestyrelsen, så skal de kunne mærke, at der er et nyt flertal. Vi agter at give udlændinge en ordentlig service, der er niveau med den, vi giver danskere, og det gør vi ikke i dag«, siger hun.

Indkalder til workshop

Allerede før den kritiske kronik røg i trykken har Zenia Stampe sammen med flere andre taget initiativ til en workshop, hvor personer med konkrete erfaringer skal hjælpe med at identificere de største problemer i Udlændingeservice og pege på mulige løsninger.

I kølvandet på kronikken beder hun alle, der måtte have noget at byde ind med, om at møde op til workshoppen, der finder sted 5. september fra klokken 15-18 på Christiansborg. Konkrete løsninger vil Zenia Stampe endnu ikke pege på, men det kan både være flere penge eller en anden måde at gøre tingene på, siger hun.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har ingen kommentarer til den henvendelse, som hans ministerium har fået fra Margrethe Vestager, og i forhold til selve kronikken henviser han til Udlændingestyrelsen.

Her har direktør Bjørn Hørning svaret i form af et læserbrev for at »medgive og beklage, at der hen over sommeren har været eksorbitant lange ventetider«. Ifølge direktøren skyldes de lange ventetider blandt andet, at rådgivning om ny lovgivning sluger meget af styrelsens tid, men han lover at tage »yderligere konkrete tiltag for at forbedre ventetidssituationen«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden