Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hastemøde. Tre ministre var i dag rejst til Odense for at diskutere situationen i Vollsmose med politiet.
Foto: RUNE KIM

Hastemøde. Tre ministre var i dag rejst til Odense for at diskutere situationen i Vollsmose med politiet.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen: Det skal være slut med småprojekter i ghettoerne

I 2016 skal hver fjerde udsatte boligområde være væk fra ghettolisten.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Oven på balladen i Odense-bydelen Vollsmose er regeringen nu på vej med den plan, der skal opfylde målet om at nedbringe antallet af udsatte boligområder på den såkaldte ghettoliste betydeligt.

Indsatsplanen for de udsatte boligområder kommer i efteråret, og Carsten Hansen, der er minister for by, bolig og landdistrikter, oplyser, at en vigtig del af planen bliver at gøre op med det projektmageri, der kendetegner integrationsarbejdet i øjeblikket.

»Vi skal bygge videre på det, der fungerer, som er godt. Vi skal ikke begå fortidens fejltagelser med en masse små projekter«, siger Carsten Hansen.

LÆS OGSÅ

Derudover vil regeringen have kommunerne til at tage et større ansvar for integrationen i de udsatte områder, siger ministeren.

»Mange steder har man ikke lavet en særlig indsats for de udsatte boligområder. De fire store byer har det, men det vil vi gerne have udbredt til de andre boligområder«, siger han.

Fornuftigt

Spørger man hos sagkundskaben er der opbakning til regeringens mål om at erstatte enkeltstående projekter med faste rammer i kommunerne og hos boligselskaberne.

»Det lyder rigtigt fornuftigt, at det ikke skal være en masse projekter, der lever og dør, men at det skal være en mere kontinuert indsats«, siger Agi Csonka.

Hun er direktør for Danmarks Evalueringsinstitut og formand for en eksperttænketank om integration i Københavns Kommune.

»Der findes rigtig mange gode initiativer, som løser mange problemer, men der er ikke helt sammenhæng mellem de enkelte projekters effekt og hvad der får lov til at overleve«, siger hun.

LÆS OGSÅ

»Lektiecafeer kan være glimrende, det kan basketballbaner også, men det der giver den bedste integration er at få folk i beskæftigelse og uddannelse«, tilføjer Agi Csonka.

Ifølge den seneste opgørelse er der 28 socialt udsatte boligområder i Danmark. Regeringen har som mål at nedbringe antallet af udsatte områder, kaldet ghettoer, med en fjerdedel i 2016.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden